Запалиха личния автомобил на прокурор от Разлог, умишлен ли е палежът?

0

Лекият автомобил на разложкия прокурор Васил Чекански е бил опожарен. Автомобилът „Фолксваген Голф“, паркиран в района на ул. „Гоце Делчев“ в Разлог, се възпламенил на 2 май през нощта. Сигналът за пожара е постъпил около 03:51 ч., на място е изпратен дежурен екип огнеборци, които го загасили. Стойността на нанесените щети и причината за пожара са в процес на установяване, съобщиха от полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. Провяряват се версии за техническа неизправност и умишлен палеж, но яснота ще има след резултатите от експертизата, която предстои да бъде назначена от разследващите. Към момента се знае, че през последните дни прокурорът е имал проблеми при запалването, съобщават източници на „Струма“.

www.kriminalno.com

Васил Чекански е прокурор с дългогодишна практика. Той беше административен ръководител на Районна прокуратура – Разлог. Многократно е отличаван заради отговорното изпълнение на служебните си задължения, като през 2015 г. бе поощрен от главния прокурор Сотир Цацаров с грамота за висок професионализъм в прокурорската му работа в областта на административния надзор за законност. През 2019 г. бе сред отличените в конкурса за магистрати и полицаи „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж”.

Чекански бе номиниран с единодушие от всичките си колеги от РП – Разлог и административния ръководител Ружена Кондева заради работата му по наказателно производство, имащо съществен принос в ограничаване на трафика на жени, разпространението и употребата на наркотични вещества, като разследването е проведено под негов пряк контрол.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.