МВР и прокуратура проверяват трафикант на мигранти, представил се за украински депутат

0

Районната прокуратура в Бургас и МВР проверяват обстоятелствата около случай, при който мъж, представящ се за депутат от украинския парламент, е бил заловен в средата на април като съпричастен в трафик на нелегални мигранти близо до бургаското село Индже войвода.

Случаят е от средата на месец април, когато при полицейска операция близо до с. Индже войвода са задържани двама мъже. Те са били украински граждани, но са управлявали джипове с българска регистрация. От свои източници от службите БНР научи, че при беседите единият от тях е обяснил, че е депутат от украинския парламент. В колата на единия от двамата задържани мъже са били открити 19 мигранти от Сирия 

По случая се извършва проверка от 2 институции у нас – МВР и Районната прокуратура – Бургас. От районната прокуратура в морския град обясниха, че в момента извършват проверка дали в действителност мъжът е бил депутат от парламента в Киев. Изпратено е и запитване до украинското посолство по случая.

Вътрешният министър Бойко Рашков също обясни, че по случая се извършва проверка. След нейното приключване ще бъде дадена повече информация.

Източник: Fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.