Застреляният Тути издал банда за наркотици в Гърция

0

Мексиканският танцьор Виктор Омар е задържан за разстрела на Тургай Сали- Тути на 13 февруари в Хасково, разкрива пред „Галерия“ отлично информиран източник.

От думите му е станало ясно, че жертвата се е забъркала с наркотици и това е станало причина за покушението.  Тути е снабдявал международна банда, в която е бил и килърът му. Тя е действала в Гърция, а Тути е контактувал с трафикантите при честите си пътувания зад граница заради легалния му бизнес с хранителни добавки. Сали не бил криминално проявен и върху него никога не е паднало съмнение че е замесен с наркотици. Разследващите смятат, че най-достоверната версия засега е отмъщение.

 Омар свидетелства в Гърция срещу хора, с които имал отношения и част от тях са вече зад решетките. Той е дал показания в южната ни съседка по делото за убийството на гръцкия милионер Янис Маркес през 2018 година. Преди две години за смъртта му доживотна присъда получи хасковският бизнесмен Серафим Райчев. Брат му Милен, който присъствал на екзекуцията, влезе в затвор в южната ни Съседка за 10 години. Познати на Тургай твърдят, че той е бил шофьор на единия от братята и е знаел подробности за смъртта на Маркис, който е разказал на гръцките разследващи. Възможно е това да му е коствало живота. Той обаче не получава заплахи и не се е страхувал за живота си. Предстояло е и още едно дело, по което Тути трябвало да даде показания. Затова версията, че става въпрос за вендета заради предателство, е най-вероятна засега.

Мексиканският цирков танцьор Виктор Омар е единственият засега задържан и обвинен в покушението, но криминалисти са убедени, че са замесени повече хора. Той ще изчака началото на делото срещу него в хасковския арест. Прокуратурата му повдигна обвинение по член 115 и 116 от Наказателния кодекс. Те са за убийство с огнестрелно оръжие, за което килърът може да получи наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без право на замяна. Той влиза в България през Македония с автобус 3 дни преди покушението. Наема кола в Кърджали и заминава за Хасково. Около 1:30 часа в нощта на убийството, той издебнал Тургай Сали и стрелял в гърба му. Виктор Омар бил задържан хотел в София, малко преди да напусне страната. В стаята му са открити дрехите и маската, с които е бил в момента на убийството. Иззет е и биологичен материал, който доказва вината му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.