Скандално! Пребиха възпитателка в детска градина в Разлог

0

Възпитателка беше нападната и пребита в детска градина в Разлог. Случаят е от края на миналата седмица, когато жената твърди, че е била жестоко удряна, блъскана и скубана от баба на едно от децата, която преценила, че трябва да използва юмруците си заради това, че детето ѝ се бави и не излиза от градината достатъчно бързо.

В детска градина „Здравец” в края на всеки ден, за да вземат децата си пристигали в огромна група десетки родители от квартал „Нов път”. В петък това отново се случило. Пред забавачницата пристигнали 15-ина души и повикали няколко деца накуп.

„Забавили сме се не повече от 10 минути, защото обикновено децата се нуждаят да ги обгрижиш, да им помагаш, да се обуят, да се вържат, да се облекат, да приберем дрехите от шкафчето, за да могат да се приберат”, обясни пострадалият възпитател Лиляна Кoцакова.

Докато вътре в сградата тя подготвяла децата, една от жените отвън преценила, че чака твърде дълго. Влетяла в коридора, разбивайки входната врата. И се засилила към възпитателката.

„Бях настигната по стълбището и ми беше нанесен побой. Аз я молех да спре, да не ме удря. Нямам обяснение защо по такъв начин бях нападната и унижена. Удари по лицето, скубана бях. Този ръкопашен бой продължи може би пет минути, докато между мен и нея не застана учителка, която я помоли да спре. Всичко това се случи пред погледа на деца и родителите, които стояха отвън”, каза още Коцакова.

Възпитателката в момента е в болничен. Тя не е сигурна дали след нанесените ѝ бой и обида ще се върне отново в детската градина. „Обичам децата, грижа се за тях. И все пак мисля, че не съм заслужила такова отношение. Притеснена много и огорчена съм”, посочи Коцакова.

Служителката на детската градина е с лека телесна повреда. Полицията е установила нейния нападател – жена на 49 години от квартал „Нов път”. Там екипът на NOVA не успя да я открие. По случая е образувано досъдебно производство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.