Митко Полицая профука всичко на хазарт

0

След закриването на Спецсъда, делото срещу топсводника пропадна

Посоченият преди години от МВР и прокуратура като сводник №1 в България Димитър Митров- Полицая е издумкал всичките си спестени от престъпна дейност пари на хазарт. Това разкриха пред „Уикенд” източници от ъндърграунд средите. От огромната допреди 12 години империя за проституция, към днешна дата на Митров му е останал само един стриптийз бар и един бардак. Полицая беше вложил пари и в жилищно строителство, но последните сделки с имоти, които е правил, са от преди 5 години. Последното му бизнесначинание е било заведение в центъра на София, което обаче заради Ковид-кризата безславно фалирало.

Въпреки тъмните финансови облаци, надвиснали над главата на топ сводника, Димитър Митров има и повод за щастие. След закриването на Специализирания съд, делото срещу него и бандата му отива в девета глуха. Процесът е известен като „Нежния Октопод” и стартира преди цели 8 години. Той е срещу Митров и още 43 подсъдими. За лидер на бандата беше определен Димитър Митров.  Под нега са били брат му Ивайло Митров, Румен Русев, Александър Делииванов-Чука и Цветелин Ребърковски, Борислав Петрунов, Антон Попов и още 33-ма от човека на по-дребно ниво в организацията им.


Според обвинителния акт, между 2006 и 2010 г. Димитър Митров отварял нови и нови бардаци, а от справка на ДАНС стана ясно, че през 2010 г. наброявали 26 само в София. Това се определяше като 70%  от целия пазар на нежна плът в столицата.  Империята на „Октопода“ в този бизнес се разделя на две пера – клубове за секс-услуги и стриптийз барове.


Клубовете са били двустайни или тристайни апартаменти по бул. „Христо  Ботев”, бул. „Пенчо Славейков” срещу баня „Мадара”, идеалния център на София, по бул. „Витошка”, района около НДК и бул. „Дондуков”.  Секс услугите там се заплащали по 60 лв. на час, като от тази сума 30 лв. остава за момичето, а другата половина – за клуба. Клубовете са били с 24-часово работно време.  По-елитната проституция се извършвала в стриптийз баровете. В бар „Кама Сутра”, който се намира на метри от сградата на Президентство, час усамотение с танцьорка излизало 200 лв. Другите действащи барове, които са били под контрола на Митко Полицая, са „Велвет” срещу „Пирогов” „Клеопатра” в  хотел „Хемус” и клуб до площад „Гарибалди”. В цялата мрежа от заведение през различни периоди от време работили между 100 и 2000 момичета, а месечните приходи достигали до колосалните 5 млн. евро. Според оперативни данни на ГДБОП, Митров имал над 10 бардака и стриптийз барове извън пределите на страната. Обектите му били основно в две държави – Испания и Франция. В иберийската страна първият си бар той открил още през 2007 г. Там работили основно българки и рускини. Момичетата са били танцьорки от столичните еротични заведения „Кама Сутра” и „Велвет”. За да бъдат навити да излязат зад граница, им е обещавано много по-добро заплащане, отколкото ако продават телата си в София.  В бардаците му в София са работили и чужденки, сред които и екзотични азиатки.


Митко Полицая и хората му бяха арестувани през 2010 г. Едва 4 години по-късно обаче прокуратурата успя да внесе обвинителния акт. Забавянето на старта на делото срещу Димитър Митров и колегите му доведе до това, че срещу част от сутеньорите обвиненията официално отпаднаха. От април 2015 г. без обвинения са Валери Кръстанов, Бисер Миланов, Цветелин Благоев, Слави Славов, Весислав Младенов, Емил Маринков, Росен Цеков, Христо Иванов, Кръстина Митева и Мая Параскова. За други двама сводници – Георги Томов и Владислав Божилов, имало информация, че са зад граница.


Братята Николай и Христо Николови също се водили в неизвестност, като разследващите разполагат с данни, че са в Англия, където припечелват на автомивка, далеч от проблемите си със съда. Те били известни с прякорите си Средния и Дъртия кмет и въртели един от бордеите, маскиран като бар „Интрига”. Томов бил отговорник на верига от клубове, носещи името „Евролукс”.
Прокуратурата имаше сериозни ядове и с три от свидетелките, бивши проститутки от организацията на Митров. Миглена Стойчева не можела да бъде намерена на адреса, на който живее, а Борислава Стефанова родила и трябвало да се грижи за малкото си дете. Третата жрица, Ирина С. обслужвала клиенти във ВИП бардак, но после уж се съгласила да стане свидетел и да даде показания срещу сутеньорите. Веднага след като сделката била сключена, Ирина прецакала обвинителите, като просто изчезнала. Призовкари са ходили над 50 пъти на адреса, който тя дала, но се оказало, че проститутката никога не живеела там. Блудницата още не може да бъде намерена.


След време още един свидетел на държавното обвинение отказа да бъде такъв. Това е Филип Аврамов. Той дори беше включен в програмата за защита на свидетели. Аврамов е бивш служител на Митров. Той бил назначен като охранител в един от клубовете за платени ласки. Между него и шефовете му възникнало напрежение, защото бил заподозрян, че вдигнал тарифите и прибирал тлъсти пачки от сексуслугите. От него се оплакали и самите жрици, които го издали, че се държи грубо с тях и осигурява с предимство клиенти за техни колежки от други клубове. След като го поставили под съмнение, Аврамов бил преместен в друг бардак, известен като „Под пилоните“ на столичната ул. „Граф Игнатиев”. Той твърдял, че иска да се издигне, като набира момичета за клубовете, но не му дали възможност. Затова Аврамов напуснал бандата и заминал за Германия, но не след дълго се върнал. След гурбета той успял да се пребори да е сводник, но бил разкрит, че разваля атмосферата в клуба и че се е загаджил с проститутка, което било забранено. Затова Митко Полицая му наложил забрана да взима проститутки от клубовете и да ги превозва до адреси на клиенти, както и лично да води загорели мъже в клубовете, става ясно от обвинителния акт.
След разбиването на бандата през 2010 г. Аврамов сключи сделка с прокуратурата да стане свидетел срещу условието да не му се повдига обвинение за сводничество. Въпреки това той се сдоби с такова и съответно сутеньора отказа да топи Митров.


Малко след старта на делото през 2014 г., то беше разделено на две- „Малкия Октопод” и „Големия Октопод”. Митко Полицая остана в „Големия”, а по другото дело обвиняеми бяха бившият носител на титлата „Мистър България” Мирослав Йончев, покойния вече Антон Петров- Хамстера и шофьора му Цвятко Цветков. Тримата бяха арестувани през 2012 г. Спецченгетата тогава твърдяха, че Хамстера използвал модната агенция на Миро Йончев за луксозен бардак.  


На 2 октомври 2015 г. съда прекрати делото срещу Йончев, Хамстера и Цветков. Причината за прекратяването беше, че тримата са поискали прокуратурата да внесе обвинителния акт в съда, тъй като са следствени повече от 2 години. Държавното обвинение обаче се провали тотално и делото падна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.