Арестуваха кметския син Иван Белишки, който запали руското знаме в центъра на София

0

В момента Иван Белишки е в ареста в Кюстендил по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи, съобщи баща му Никола Белишки

Кадри от ареста на сина си Иван в Кюстендилско разпространи тази вечер кметът на Панагюрище Никола Белишки. Младият мъж се прочу с демонстративното запалване на руското знаме в центъра на София и с привързаността си към украинския националистически батальон „Азов“.

Пред „24часа“ панагюрският кмет обясни, че синът му е бил арестуван в кюстендилско село на 26 април от трима цивилни полицаи по анонимен сигнал. Те не са представили заповед за ареста и са заявили, че той е по неотложност.

Към момента на ареста Иван Белишки е бил на гости със съпругата си Габриела на нейни близки в кюстендилското село. Именно тя е заснела задържавето му. На кадрите се вижда как двама цивилни полицаи натискат главата му в асфалта, като го държат за врата и го натискат с телата си. Поред близките му е съществувала реална опасност 22-годишния мъж да умре от задушаване.

В момента Иван Белишки е в ареста в Кюстендил по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи, съобщи баща му Никола Белишки.

След като през март запали руското знаме, младият мъж заяви: „Заставам зад тези си действия. Този акт беше насочен само и единствено срещу руската агресия„, припомни Dir.bg.

Иван Белишки казва, че не се страхува от действията си независимо, че преди година вече е имал сблъсък с полицията. Тогава при спецакция в жилището му са иззети незаконно притежавани оръжия, боеприпаси и старинни монети. Не иска и всяка една негова постъпка да се асоциира с баща му, който е кмет на Панагюрище.

Скрийншот: Иван Белишки, Фейсбук

Плашеха ме с Кадиров, с Бойко Рашков, с Путин и с баба Яга. Моите постъпки не са като син на кмет, а като лично мое дел“, изтъкна той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.