104 години затвор грозят къпърец от Пловдив

0

Кипърският бизнесмен Анастасиос Cимилидис – Тасос, когото цял Пловдив познава като собственик на култовия бар „Бачи“, може да получи 104 години затвор в родината си. Той е в български арест и се съгласил доброволно да бъде екстрадиран.

Според документите, които прокуратурата в Никозия е предоставила на българските власти, то обвинен с 15 престъпления, писа „Галерия“.

Най- тежките са пране на пари, опит за унищожаване на чуждо имущество чрез експлозиви, избягване на плащане на данъци, неизпълнение на митническите правила, два сговора за углавни престъпления, подправка и използване на подправени документи. Също така е обвинен в получаване на крадено имущество, незаконно притежаване на оръже, незаконно използване на радиоустройства, наемане на охрана без разрешително, нарушаване на Закона за личните данни.

Периодът, в който са извършени гореизброените престъпления обхваща почти 10 години – от 2011 до 2021 година. Те са на територията на Кипър и в други страни от Европейския съюз. Според кипърското законодателство за изброените престъпления бизнесменът може да получи 104 години затвор.

Симилидис от години живее и развива бизнес в Пловдив. Той притежава един от най- луксозните автопаркове в града. В гаражите му в къщата в Белащица са най-скъпите модели на порше, ферари, бентли, мерцедес макларън. Кипърецът винаги се движи с организирана охрана от няколко рейнджровъра, които са бронирани. Преди няколко години влезе в светската хроника с изключително луксозната си сватба в новотела, за която пристигнаха едни от най- богатите мъже в Кипър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.