Митьо Очите постигна своето – съдят го в Бургас

0

Делото срещу Димитър Желязков – Митьо Очите ще бъде прехвърлено в Окръжния съд Бургас, след като депутатите приеха закриването на специализираните прокуратура и съдилища.

Според запознати несебърския бос нарочно бавел процедурите, защото се страхувал, че в София може да получи много тежка присъда, а в Бургас и „стените“ помагали. След последното прекратяване на процеса през септември 2021 година Специализираният  наказателен съд така и не успя да рестартира делото повече от половин година свързано със съществени нарушения в обвинителния акт. Два пъти заседанието се отлага заради операция на дъщерята на очите Станислава Желязкова, която също е подсъдимо. Друг опит приключва неуспешно и заради заболяване от ковид на Карен Ованесян, който искал да му бъде изменена мярката за неотклонение, но съдът отхвърля жалбата му и той продължава да е под домашен арест от лятото на 2001 година.

Преди това несебърският бос прекара три години в ареста. Прокуратурата обвини групата му в извършване на рекет над бизнеса, побои и палежи в Слънчев бряг и Бургас. Тя е действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Обвиняеми са Димитър Желязков, дъщеря му Станислава, Радослав Николаев – Рачо, Венцислав Христов – Лавацата, Йордан Вълчев – Ларша, Иван Пишиев, Калоян Колев, Пейко Янков, Карен Ованесян, Юмер Мехмед. Съдебният процес стартира през 2018 година, но оттогава по различни причини се връща в начална фаза.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.