Двама мъже, убили педофил, застават пред съда

0

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо К.С., на 45 г., и Ц.П., на 44 г. Те са предадени на съд за това, че на 07.07.2021 г. в Пловдив умишлено умъртвили другиго – Л. Ж.

Двамата обвиняеми се познавали и редовно употребявали алкохол в района на градинката на Джумая джамия в Пловдив. Там често пребивавал и Л.Ж. Той също употребявал алкохол и покрай познанството си с К.С. се бил пренесъл да живее в жилището му на ул. „Цанко Лавренов“. Л.Ж. имал регистрация за „уличен артист“, за което притежавал и карта. Той бил женен, но със съпругата му не живеели заедно. Водел скитнически начин на живот.

На 06.07.2021 г., към 15 ч., Л.Ж. се намирал в района на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, сред които и малко момиче. Л.Ж. се приближил към тях. Хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и започнал да го опипва. Това било забелязано от намиращия се наблизо Ц.П. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул. Ц.П. съобщил за видяното и на К.С., който също се ядосал от поведението на Л.Ж. Двамата решили да го накажат като му нанесат побой.

На 07.07.2021 г., към 22,30 ч., Ц.П. и К.С. отново се намирали в района на градинката на Джумая джамия и употребявали алкохол. По същото време и място там бил и Л.Ж. Той също употребявал алкохол. Л.Ж. се приближил към К.С. и Ц.П. След като го видели, двамата решили да го накажат заради поведението му към момичето и започнали да го ударят с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути, за което време двамата обвиняеми нанесли на пострадалия повече от 20 удара в областта на главата. В един момент Л.Ж. паднал на земята и не успял да стане.

К.С. и Ц.П. видели, че е в безпомощно състояние, но не му помогнали, а седнали наблизо и продължили да употребяват алкохол. Минаващи край тях свидетели подали сигнал в полицията за инцидента. Пристигналият на място медицински екип установил, че Л.Ж. е починал от нараняванията при побоя.

Спрямо К.С. и Ц.П. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и в момента те се намират в затвора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.