Ружа Игнатова инсценирала смъртта си и приела нова самоличност?

0

Криптокралицата се отказала от българския си паспорт, в Германия подозират, че се укрива у нас

Издирваната под дърво и камък от ФБР и редица международни полицейски служби криптокралица Ружа Игнатова вероятно е инсценирала смъртта си в Гърция след безследното си изчезване през 2017 г., подложила се е на куп пластични операции и е приела нова самоличност.

Подобно подозрение са изразили пред МВР представители на германските правоохранителни власти, които в понеделник отново обявиха 41-годишната българска милиардерка от ромски произход за международно издирване заради поредна измама с криптовалутата „Уанкойн“ в размер на над 320 млн. евро. Немците са потърсили за съдействие българските власти заради съмнения, че

Ружа Игнатова може да се укрива у нас.

За да парират подозренията, че криптоизмамница №1 в света живее необезпокоявано в България с нова самоличност, от МВР обявиха, че Ружа Игнатова се е отказала от българския си паспорт отдавна заедно с родителите си Веска и Пламен и е избрала да бъде германски гражданин. Бащата на Ружа Игнатова обаче живее в мезонет в Бургас, а през лятото обитава луксозно имение в Созопол, в местността Буджака, подарено му от дъщеря му в разцвета на пирамидата „Уанкойн“.
Според полицейското разследване в Германия и повдигнатите нови обвинения срещу Ружа Игнатова, през 2016 г. хитрата ромка отклонила 320 милиона евро от инвеститори от Билефелд. Парите минали през семейство от Гревен и през адвокат в Мюнхен, преди да потънат в чуждестранни сметки на дружества от орбитата на Ружа. В Германия са

запорирани имоти за над 70 млн. евро,

за да могат измамените да върнат част от парите си.
В България обаче Ружа Игнатова предвидливо е съумяла да прехвърли на популярен адвокат няколко топ имота в центъра на София, както и 40-метровата яхта „Давина“, закотвена на кея в Созопол, преди да изчезне безследно през август 2017 г., погната от американските служби. В Америка Игнатова е подсъдима за измами с криптовалутата „Уанкойн“ на стойност близо 5 милиарда долара. През 2019 г. нейният брат Константин беше арестуван в Америка като съпричастен към измамната схема, но призна вината си и уличи с показанията си сестра си, че е била инициатор и двигателна сила на международната измама „Уанкойн“.
Според показанията на Константин пред федерални съдии в САЩ, сестра му изчезва безследно през август 2017 г., когато каца на летището в Атина за среща с неназовани руски инвеститори. Впоследствие американските служби достигат до информация от свой агент в Гърция, че българката се скрила в региона на град Амалиада в югозападната част на Гърция в малко селище на брега Йонийско море. Мястото било избрано предварително, защото има връзка с Малта и Сицилия и може да се измъкне при нужда. Охранителни камери от местен хотел запечатали фамозната българка да влиза и излиза в добро здраве. Три дни по-късно видеото показвало Ружа да излиза, но повече да не се завръща в стаята си. US-спецовете получили информация, че наемници са я отвлекли и вкарали навътре морето, където й пуснали няколко куршума и

изхвърлили тялото, вързано за бетонен блок.

Смята се, че Ружа Игнатова е била принудена да предаде паролата за криптоавоарите си, преди да бъде ликвидирана.
Немските спецслужби обаче изпитват огромни съмнения, че Ружа Игнатова сама е инсценирала отвличането си в Гърция, за да се измъкне от дишащите във врата й федерални агенти. И макар никой да не е виждал прочутата българска измамница вече почти 5 години, подозренията на германците са, че Ружа е жива и здрава, но с изцяло променена външност и нова самоличност.
„И на американците, и на германците не им се вярва, че Ружа Игнатова е убита, но пък съмненията им, че тя може да се укрива в България, не почиват на абсолютно никаква логика, освен, че баща й някои от роднините й живеят в Бургас“, коментира пред „Уикенд“ столичен криминалист. Според думите му, било сигурно, че Ружа Игнатова, дори и да е жива, не би посмяла да се прибере в родината си заради огромния шанс да бъде заловена и изправена пред редица международни съдилища.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.