Шок! Двама мултимилионери, приближени на Путин, убиха семействата си и се самоубиха

0

На 19 април в Испания и Русия починаха бивши топмениджъри на тясно свързани помежду си путински ”каси” – ”Газпромбанк” и ”Новатек”. И двамата мъже бяха успешни мултимилионери. И двамата, изведнъж, в един и същи ден убиват семействата си и се самоубиват. Сигурно е случайно”, написа в профил в ”Туитър” потребител с име ”Професор Преображенски”, за когото се смята, че е колективен профил на група на британското разузнаване.

Бившият висш мениджър в „Новатек“ Сергей Протосеня, съпругата и дъщеря му са открити мъртви в Испания, съобщи телевизия Telecinco, цитиран от руските медии.


По данни на каталунската полиция телата на тримата са открити във вторник, 19 април, в къща в курортния град Льорет де Мар. От пресслужбата на полицията подчертават, че най-вероятната версия е, че 55-годишният мъж е убил членовете на семейството си, а след това да е сложил край на своя живот. Оръжието е било намерено до тялото му.


Според телевизионния канал състоянието на топ мениджъра на „Новатек“ се оценява на 400 млн. евро. Отбелязва се също така, че Протосеня е живял във Франция и е идвал в Испания със семейството си за великденските празници. „Новатек“ е най-големата компания за добив на газ в Русия.


В същия ден бившият вицепрезидент на Газпромбанк Владислав Аваев е застрелял съпругата и дъщеря си в апартамента им в Москва, след което се самоубил. Владислав Аваев е бивш приближен на Путин и вицепрезидент на „Газпромбанк“, пишат пак руските медии.


Телата на Аваев, бременната му съпруга Елена, на 47 години, както и по-малката му дъщеря Мария, на 13 години са открити от 26-годишната му дъщеря. Всички са издъхнали в следствие на огнестрелни рани. Анастасия казала на полицаите, че пистолетът е бил в ръката на баща й, когато е намерила тялото му.


Аваев е ключова част от схемата на Владимир Путин за газ срещу рубли като отговор на западните санкции. Той беше напуснал банката като вицепрезидент, но не беше ясно дали е запазил връзки с нея. Преди тома е бил заместник-началник на основен отдел в администрацията на Путин в Кремъл.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.