Куриоз: Роднина на премиера с жалба срещу него и баща му заради физически заплахи (документи)

0

Роднината на Кирил Петков и първи братовчед на баща му Петко Петков – Георги Ганчев, е подал жалба в прокуратурата за отправени към него заплахи за физическа разправа от бащата, съобщава ПИК. Ганчев е и кумец на премиера, който пък бил кръстник на децата му.

Жалбата е свързана с „Да запазим Корал“ и касае събития отпреди 5 години. Става дума за съмнително спечелена обществена поръчка, както и за озадачаващия факт, че въпросното сдружение имало петима ръководители, сред които братът на бившия концесионер на плажа Атанас Русев, както и самите Кирил и Петко Петкови.

В жалбата си до прокуратурата роднината Георги Ганчев подробно описва как през 2017 г. Кирил Петков се обажда на чичо си по бащина линия и му заявява, че „едва спрял баща си да не дойде да му строши главата“.

След което получава и есемес от самия Петко Петков със съдържание: „Ако разбера, че ти си в основата на статиите за Корал, ще те навестя веднага Не повярва на Кики какво ти обеща“.Жалбата на чичотоЖалбата на чичото

В жалбата си Ганчев уточнява, че „Кики“ е Кирил Петков.

Освен това в жалбата на Ганчев подробно са описани и заплахите на Петко Петков към съпругата му, отправени също чрез есемеси. Както и опитите на първия му братовчед да завладее бащиния имот на Ганчев.

Ганчев уточнява, че има основание да се бои от физическа разправа с него от страна на Петков-баща, защото „в Канада е имал пробация за проявена агресия към полицейски служители“. Той се позовава и информации, че Кирил Петков също налитал на бой.

И към това добавя информации, че в качеството си на министър-председател Кирил Петков също налитал на бой в кабинета си, за което се разчулп чак в Брюксел, тъй като блъскал в рамото един от емисарите на Манфред Вебер, изпратени в София да проучват вече обявените от съда за незаконни арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

В жалбата си до прокуратурата Ганчев се мотивира и със сегашната високопоставена позиция на Кирил Петков, която явно го кара да се чувства всевластен и развързва и ръцете на баща му за саморазправа с всеки, който не е съгласен с тях.  ЖалбаЖалба
ЖалбатаЖалбата

Източник: Tribune.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.