Украинец преби жена си в Банско

0

Украинец преби жена си в хотел в Банско и бе задържан от полицията. Екшънът се разигра в късните часове на четвъртък вечерта.
На 14 април около 22 часа в Районното управление е получен сигнал за семеен скандал в един от хотелите, където има настанени украински бежанци, бягащи от войната в родината си.

Оказва се, че 37-годишният А.Г. се скарва жестоко със съпругата си и й налита на бой. Започва да я налага безпощадно с юмруци. Някак си жената успява да избяга от стаята и се оплаква на служителите на хотела, които веднага викат ченгетата. Пристигналите на мястото униформени заварват агресивния украинец и му щракват белезниците. Насилникът е задържан за 24 часа.

От полицията не съобщиха дали мъжът е бил пиян, но по неофициална информация чужденецът е бил солидно почерпен. Жената няма сериозни травми. Семейството от Украйна е пристигнало в Банско преди десетина дни.
Късно вчера пък от ареста бе освободен 29-годишен украински бежанец, който заплаши с бомба хотела, където е настанен. Мъжът бил видимо пиян, твърдял, че е от „Азов“ и се заканил да убие всички. Държал се грубо и агресивно с персонала на хотела, както и с полицаите, дошли да го задържат.
Не е ясно как двамата украинци, които създадоха проблеми в последните два дни, са напуснали родината си, след като са на възраст от 18 до 60 г. и подлежат на мобилизация.

В Банско има официално регистрирани около 1000 бежанци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.