Крупен оръжеен бос бил собственик на басейна, вкопан в скали край Синеморец

0

Крупен оръжеен бос бил собственик на скандалния басейн, вкопан в скали край Синеморец, за който съобщи вчера областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова.

 Както „24 часа“ писа, Нейкова заяви, че съоръжението е незаконно и ще бъде премахнато. Тя е изпратила писмо до кмета на Община Царево, от когото очаква повече информация по случая. 

За басейна, вкопан в скали край морето, които са публична държавна собственост, станало ясно след назначена проверка от Нейкова за незаконни строежи по Южното Черноморие. Експерти от Областната администрация, участвали в проверката, попаднали случайно на него, обясни областният управител. Нейкова  допълни, че басейнът бил към частен  имот, който пък спирал достъпа до скалите, които са държавна собственост.

Кметът на Царево Георги Лапчев не бе открит за коментар. Според източници на „24 часа“ обаче, става дума за имение на мастит оръжеен бос, вдигнато преди повече от 5 г. то се намирало малко след местността „Поляните“ в Синеморец, а в района вили имали и други бизнесмени от оръжейния бранш.

Източник: „168 часа“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.