Отпор: Управителят на „Хелп Карма” отказал да дава обяснения пред разследващите

0

Софийска градска прокуратура (СГП) предяви обвинение за длъжностно присвояване на управителя и председател на управителния съвет на Фондация „Хелп Карма“, Константин Кръстев.

Обвинението е предявено от следовател в Следствения отдел при СГП, съобщиха от държавното обвинение.

„За предявяване на обвинението К. К. се яви заедно с упълномощен защитник. Постановлението за привличане в качеството на обвиняем беше предявено на К. К. и неговия защитник от водещия разследването следовател след разясняване на правата му по НПК.

При разпита на К. К. като обвиняем същият се е възползва от правото си да не дава обяснения“, се посочва в информацията.

Разследването по делото се води за финансови злоупотреби и неправомерно отклоняване на средства, събрани в рамките на дарителски кампании, организирани от Фондацията.

В хода му са извършени множество действия и е събран голям по обем доказателствен материал, разпитани са десетки свидетели, назначени са данъчни ревизии на юридически и свързани с тях физически лица. Част от ревизиите са приключени, от други резултатите все още се очаква да бъдат предоставени на прокуратурата. По мотивирани искания на СГП съдът е допуснал разкриване на банкова тайна, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна, относима към предмета на разследване, документация. Назначени и изготвени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.

Разследването по случая продължава.

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.