Руски ТОП мафиот, ужилил собственици на земя за милиони, се връща в България

0

Един от най-големите руски мафиоти- Константин Циганов, щял да се върне в България, тъй като през тази година изтича забраната му наложена от през 2011 година да влиза в България като заплаха за националната сигурност. Той се закани да подаде иск срещу ДАНС в международен съд, защото у нас има само законен строителен семеен бизнес и не се е занимавал с престъпления, писа Галерия.

 Причината за изгонването му от страната бил скандал със сина на високопоставен български чиновник, на когото дал огромен заем срещу залог от имоти. Младежът се надявал, че позицията на баща му ще спре руснакът да си иска парите, но си Циганов го притиснал да си получи залога. Уплашен, длъжникът се оплакал на татко си и последвало решение чужденецът да бъде изгонен от България заедно с авера си Андрей Панпурин.

Запознати твърдят обаче, че това не била основната причина руснака да получи 10-годишна забрана да влиза в България. Той бил създал мощна международна престъпна организация, която започнала да изтласква знакови имена от подземния свят в каналите за дрога, които били покровителствани от ченгетата и това решило съдбата му.

В момента руснакът живее в Москва, където има бизнес, но се говори че работите му не вървели  и с Панпурин, който е бил финансистът на руската престъпна групировка и живее в Канада и също опитвал върти фирми.дължите Двамата бяха задържани в България през 2010 година с обвинението, че получили незаконно гражданство. Циганов излъгал че има бебе у нас, въпреки, чер издирван от Интерпол остава в България.

Докато са тук руснаци създават огромна империя от фирми чрез които построили цели комплекси в Бояна, Драгалевци, Банско и Царево.

Собствениците на земята, които е трябвало да бъдат обезщетени след завършването на строежа с апартаменти са загубили милиони, твърдят самите те. Сега те не могат нито да продадат земята, нито да я използват.

Циганов и Панпурин пристигат България, след като заедно с килъри от „Уралмаш“ обстрелват с гранатомети сградата на милицията в Екатеринбург. На сметките на организацията има десетки поръчкови убийства.  Константин става бос на групировката след като брат му бил убит от конкуренти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.