Отменят доживотната присъда на полицаят Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите си

0

Полицаят Венцислав Караджов, който получи доживотна присъда за убийството на родителите си, може да бъде оправдан, защото доказателствата срещу него са само косвени, пише в новия си брой „Галерия“.

След като Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане за допуснати процесуални нарушения, преди дни Караджов влезе в ролята на адвокат пред Апелативния съд и оспори едно пом едно доказателствата.

Че няма такива беше ясно още през 2020 година, когато бившето ченге беше пратен зад решетките. Цветан и Божура са застреляни в дома си на 15 май 2016 година. Според прокуратурата причина за зверството е свада за имот на родителите, който Караджов искал. Той се видял в безизходица и решил да ги убие, за да се докопа до къщата. Свидетели на разстрела няма, оръжието е било без заглушител, а комшиите не е чул изстрел. Незаконно притежаваният „Макаров“ все още не е намерен.

Ако убийството е извършено Венцислав, той сигурно би се постарал да инсценира обир, смятат негови колеги.

 Кой тогава е посегнал на възрастните хора и защо така упорито ченгето мълчи? Караджов със сигурно знае чия ръка е държала пистолета. Най-вероятно това е близък човек.

Нападателят е пребил немската овчарка на сина на Венцислав, като е трябвало да докаже, че са нападнали старците. Това  било съвсем безсмислено защото кучето е било вързано, а местността е безлюдна и  едва ли някой щял да чуя лая на животното. Още повече, че в ръцете на убиеца имало пистолет и не  е било необходимо овчарката да бъде бита, а просто застреляна. Най-вероятно убиецът не е искал да загине защото е бил привързан към кучето. Това е още доказателство, че близък човек е дръпнал спусъка. На място не е намерена ДНК от Караджов, но сметка на това са открити следи от двама други различни души, за които не е изяснено кои са.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.