Мъж от Монтанско издаде жена си, че продала гласа си за 50 лева

0

Мъж от Монтанско е издал съпругата си в полицията заради 50 лв., съобщи BulNews. В изборния ден Луси Димитрова от монтанското село Ерден получила 50 лв. от свой съселянин с инициали С. И., за да даде избирателния си глас в полза на определена политическа партия и кандидат-президентска двойка, като посочи казаните от него номера.

Жената приела, като мотивите ѝ били, че има 3 деца и има нужда от тях. След като гласувала, Луси получила паричната сума в присъствието на съпруга си, за когото обаче 50 лв. нямало. Причината била, че Сергей, за когото се твърди, че е раздавал парите, се страхувал, че той “ще го изкаже”.   

Обиден и ядосан от пренебрежителното отношение, съпругът на Луси издава Сергей на полицията. Така, без да иска, уличава в престъпление и съпругата си.

Мъжът отказа коментар пред камера, а набеденият за търговец на гласове отрича всичко.

“Как ще ѝ дам на Луси, като тя не знае да чете и да пише? Тя е неграмотна! Как ще ѝ дам на тая, нека си напише трите имена, да видим дали може да пише!”, каза Сергей Илиев.

Обвинението на районната прокуратура срещу него е за престъпление против политическите права на гражданите. Установено е, че е дал сумата от 80 лв. на две лица, за да гласуват с определена бюлетина.

Делото е насрочено за януари.

Източник: Fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.