Демби се скри в Испания, за да не лежи в затвора 6 години

0

Димитър Вучев осъден за търговия с дрога и отхапан пръст на ченге, за последно бил общ работник на строеж в Мадрид

За шест години в затвора отново се връща  легендарният в миналото подземен бос Димитър Вучев-Демби. Повод е поредната му присъда за търговия с наркотици и отхапан пръст на ченге. От решението на Софийски градски съд става ясно, че наказанието на Демби е 4 г., но магистратите му прибавят още две заради стара присъда по същата тема от преди десетилетие.

Самото дело, по което Вучев е признат за виновен, също е с дълга история. Операцията срещу крими героя е от далечната 2014 г. и определено не може да влезе в графата „ювелирни операции на МВР”. След получен сигнал, че готви сделка с наркотици, ченгетата нахълтват във вилата на Демби. За беля при първоначалният тараш не е намерено нищо незаконно. Не че самите полицаи не полагат огромни усилия. За сметка на това куриозните случки не са една или две.
При нахлуването ченгетата водят със себе си следово куче, което да души за наркотици. За беля, в един момент песа се изтръгва от каишката, нахлува в семейният аквариум и изяжда кротко спящото морско свинче на семейство Вучеви. Свидетели на гледката стават и децата на Вучев, който остават травмирани за цял  живот, оплака се самият той пред съда. В стремежът си да открият наркотиците, криминалистите започват да тарашат и двора, преравят щателно дори кофите за боклук. За нещастие настъпилата тъмнина прекъсва полицейските действия, които са подновени на следващия ден.
Малко след повторното си появяване, ченгетата откриват марихуана и прекурсори на стойност около 13 бона. В суматохата Демби успял да се обади на половинката си. „Хванаха ме, чисти всичко”, заповядал той по джиесема. В това време полицай Светослав Гигов се опитвал да изтръгне телефона от ръцете на Вучев. Крими героят захапал пръст на лявата му ръка. Гигов си е извадил медицинско за лека телесна повреда и се води граждански ищец по делото.
Макар и осъден, далеч не е сигурно дали Демби ще изтърпи наказанието си. За целта първо трябва да бъде открит от ченгетата, след като предвидливо напусна България още преди година. Както „Уикенд” вече писа, Вучев се изнесе в Испания. Повод не е делото му, а милионни дългове към известни столични силоваци, които след няколко отсрочки директно го заплашват с убийство. При липса на спестявания, Вучев е принуден да си намери работа. Демби няма възможност да избира или проявява претенции. За това някогашният подземен бос влиза в ролята на общ работник на един от стотиците строежи в испанската столица. Компания в бъркането на бетон и мъкненето на тухли му прави и синът Мигел.
Макар и далече от България, Демби не губи връзка със ставащото. Крими героя има особенна слабост към протестите срещу правителството на ГЕРБ. Месеци наред той всеки ден споделя във Фейсбук призиви за саморазправа с Бойко Борисов и масово гласуване за опозиционните партии. Демби даде и личен пример, като става един от първите нашенци в Мадрид, подали заявление до ЦИК за гласуване в чужбина.
През последните месеци активноста на наркобоса рязко секва. Уведомен от адвокатите си, че нещата отиват на зле, Демби напуска Мадрид и отпрашва в неизвестна посока. Спира да контактува и с повечето си приятели, за да не издаде новото си убежище. Това доста ще затрудни властите да го открият и пратят в пандиза, кахърят се криминалисти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.