Съдът реши: По 10 бона гаранция за чужденците, крали секретни данни от „Арсенал“

0

Тримата чуждестранни граждани, задържани в завод „Арсенал” в Казанлък, излизат от ареста срещу 10 хиляди лева гаранция за всеки. Тримата чуждестранни граждани – двама литовци и един руски гражданин, са обвинени в изнасяне на чувствителна информация. Грози ги до 6 години затвор и глоби от 200 000 лева, ако се докаже, че без съответен лиценз или разрешение са изнесли военна технология.

Апелативен съд изменени взетите по отношение на тях мерки за неотклонение „задържане под стража“ и определи на всеки от тримата мярка за неотклонение парична гаранция от по 10 000 лева. Обяви, че ще бъдат освободени от ареста след внасяне на определените размери на гаранциите.

Пловдивският апелативен съд сподели преценката на Окръжен съд – Стара Загора за обосновано предположение за извършване на деянията, за които обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност. Изложи кратък анализ на доказателствата, от които това предположение се извежда.

Прие, че не е налице опасност от извършване на престъпление, ако тримата обвиняеми бъдат освободени предвид тяхното чисто съдебно минало, установен социален статус и добри характеристични данни.

По отношение на опасността от укриване намери, че е с невисок интензитет и успешно би била елиминирана с мерки за неотклонение „парична гаранция“.

Заключи, че новите мерки за неотклонение отговарят на обстоятелствата по чл. 56, ал. 3 НПК, вкл. на данните за влошено здраве надвама от тях и ще постигнат целите по чл. 57 НПК.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.