След множество тежки нарушения: Уволниха шефа на БДЖ

0

Управителят на БДЖ Любен Нанов е бил освободен от поста си след извънредно заседание на съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕА.              

Събранието на съвета бе свикано по нареждане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев. Мотивите за уволнението на шефа на БДЖ са свързани с лошото мениджърско управление, касаещо ръководенето на експлоатационната дейност на дружеството, което е в сериозни финансови затруднения. От 12 декември влиза в сила новият График за движение на влаковете

Констатираните нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните допринасят за влошаване на предоставяната услуга, което не е в защита на обществения интерес, съобщават от Министерството на транспорта и съобщенията. „През следващата седмица ще обявя екипа си. В избора си на хора търся две качества – човекът да е годен да прави реформи и да има желание да прави реформи. Не ме интересува партийна принадлежност“, заяви пред БНТ транспортният министър.

Освобождаването на Нанов идва след като по време на неговото управление държавната жп компания сключи няколко неизгодни договора за ремонт. Длъжността управител на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД за срок до провеждане на конкурс за избор на нов управител ще заеме Константин Азов.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.