Скандал на „Дунав Мост“: Служител на БГ ТОЛ обижда и заплашва чужденец, за да получи пари в брой (ВИДЕО)

0

Скандълът със служителя на БГ толл и молдовеца на „Дунав Мост“ е бил заради нежеланието на чужденеца да си плати в брой, а с карта. Случаят е от преди два месеца, а за конфликта стана ясно, след като потърпевшият решава да изпрати видеото в платформата „Обществен контрол” на влогъра Иво Дошев.Той разказа, че скандалът с молдовския гражданин е възникнал в следствие с недоразумение с плащането, което трябва да се извърши от шофьорите на „Дунав мост”.

„В конкретния случай мъжът е искал да плати с карта, а не в брой. По някаква причина служителите на БГ ТОЛ обаче са се опитали да го принудят да заплати в брой”, разказа Дашев по Нова телевизия. 

По думите му служителят на границата е демонстрирал чувство за безнаказаност. „Това арогантно отношение на този служител е най-малкият проблем. Това видео показва, че този човек има чувство за недосегаемост. Това е въпрос, който поставяме във фокуса на новия министър на транспорта, който също е от Русе, за да бъде решен. Друг е въпросът защо тези хора ги карат да плащат в брой?”, попита Дашев.

Министърът на електронното управление Божидар Божанков също коментира случая:

„Със сигурност ще последва проверка. Това е недопустимо поведение. Трябва да се запозная с детайлите по случая. Въпросът е да се види казусът с плащането. Човекът вероятно е искал да плати с карта. В администрацията навсякъде трябва да приемат плащания с карта. На много места това вече е факт”.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.