Бившата на Капланов имала 10 години връзка с Янек

0

Братът на изчезналия Миланов вади доказателства пред съда

Ново развитие по случая с изчезването на Янек Миланов от Дупница. Бившата на бизнесмена Васил Капланов – Каплата Петя Калайджийска осъмна с обвинения за лъжесвидетелстване, оказа се, че е имала сексуална връзка с Янек близо 10 г.

Янек Миланов е в неизвестност вече над 1 г. и половина. За последно дупничанинът е видян да се качва в джипа на Каплата в нощта на 31 юли 2020 г. Подозренията са, че между двамата е имало продължителен конфликт, породен от ревност към Петя. И до ден днешен Янек е в неизвестност.

Бившият бодигард на братя Галеви Каплата беше задържан на 26 август заради изчезването на Янек Миланов. Преди това Капланов беше под домашен арест по разследване за незаконно притежание на боеприпаси. Месец по-късно Васил Капланов се оказа отново в ареста заради закана за убийство по повод коментар в социалните мрежи относно изчезването на Янек Миланов. Бизнесменът бе оправдан по обвиненията за незаконните боеприпаси, а 3 бона гаранция му определи Темида за заканата за убийството на негов съгражданин.

Янек Миланов изчезва преди 1 г. и половина

Янек Миланов изчезва преди 1 г. и половина

В четвъртък, на заседание по делото за изчезването на Янек Миланов, бе разпитан брат му Марио Миланов. Той изкара наяве доказателства, които уличават бившата жена на Каплата Петя в лъжесвидетелстване. Пред „Флагман“ Марио разказа, че „Петя Калайджийска и Янек са имали сексуални отношения“. В процеса на разследването тя е отрекла това, което може да се сметне като мотив за предполагаемо престъпление, извършено от Каплата.

„Лично аз разполагам с огромно количество доказателства като снимки, видеоматериали, извлечения от кореспонденция между тях. Те са предоставени на полицията, на разследващите органи и имам готовност, както заявих и пред съда, да ги предоставя отново при необходимост. Аз съм казвал и друг път и пак ще го повторя – доста съм близък с брат си, абсолютно съм в течение на неговите лични дела и съм запознат със случая, що се касае до тяхната връзка, от самото начало – тя датира някъде от 2010 г. Тогава те са започнали някакви отношения, които основно са били по време, когато Янек е пребивавал в България. Това е траяло няколко години и след това нещата приключват“, споделя братът на изчезналия Янек пред „Флагман“.

Според Марио връзката им е била чисто сексуална, Петя е посещавала Янек в неговия апартамент. Очевидно се е опитвала да получи нещо повече от тази връзка, която датира от 2010 г.

Тези показания на Марио Миланов накараха Районната прокуратура в Кюстендил – Териториално отделение – Дупница, да повдигне обвинение на Петя за лъжесвидетелстване. Бившата на Каплата е и основен свидетел и лъжите й могат да бъдат катастрофални за разследването. В момента прокуратурата преглежда доказателствата за връзката им, предадени от Марио Миланов.

Предстои да се разбере дали мотивът за изчезването на Янек Миланов е ревност и дали бизнесменът Васил Капланов е замесен.

Каре: В МВР искат да стигнат до края

Миналата седмица Марио е имал среща и с главния секретар на МВР Петър Тодоров.

„Мога да кажа, че получих уверение, че има воля за работа, без да се спира да се прави всичко, каквото е възможно по случая. И хората, които работят, имат желание да стигнат до края, за да отговорят на основния въпрос, което е и нашата основна цел – да разберем къде е Янек и какво се е случило с него“, казва Марио Миланов. Срещата с Петър Тодоров била по-скоро „оперативна“ и „координационна“, по думите на Марио.

„Продължавам силно да вярвам, че полицията ще разреши случая. Това са моите впечатления до момента. Казвал съм неведнъж, че там има хора, които наистина ми дават такава надежда и ме карат да вярвам, че случаят ще бъде решен“, казва Марио Миланов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.