Полицаят Венцислав Караджов, обвинен в убийство на родителите си, обяви гладна стачка

0

Бившият полицай Венцислав Караджов, обвинен за убийството на родителите му, е обявил гладна стачка в затвора. Това каза пред „Марица“ неговият защитник адв. Зоя Тошкова. Стачката е започнала преди 5 дни, защото не му се осигурява лечение от страна на затворническата управа.

„От преди месец има съдебномедицинска експертиза, която доказва, че има голям камък в жлъчката, камъни в бъбреци, разширени вени, дископатия и други. Необходимо е оперативно лечение“, коментира тя.

На последното заседание по делото срещу Караджов в Апелативния съд стана ясно, че той се оплаква от множество заболявания. Самият той заяви пред магистратите, че не му се осигурява адекватна медицинска грижа, както и лечение в болница. Според вещите лица обаче неговото състояние не е в условия на спешност и неотложност, и не представлява пречка за престоя му зад решетките. Следващото заседание по делото срещу експолицая е на 15 декември, сряда.

До ново разглеждане се стигна след като ВКС отмени доживотната присъда на Караджов, обвинен в убийството на родителите си. Последната дума бе на Апелативния съд, но делото отново се върна точно там за ново разглеждане заради допуснати процесуални нарушения и след жалба на самия бивш полицай и адвоката му.

Припомняме, че Венцеслав Караджов бе посочен за екзекутор на своите майка и баща Божура и Цветан Караджови на 15 май 2016 година. Мотивът за бруталното убийство, според обвинението, била къщата, за която бившият полицай водил дело срещу родителите си. Тъй като го изгубил, се решил на крайната стъпка. Според обвинението ги застрелял с пистолет „Макаров“ с общо 8 патрона, но оръжието така и не беше открито.

„Вече шест години продължава този фарс без никакви доказателства“, каза Караджов на влизане в съдебната зала при последното заседание.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.