Внесоха обвинителния акт срещу Венци Боксьора за побой и хулиганство

0

„Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Венцислав Дамянов, по-известен като Венци Боксьора за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив“, съобщи Евроком. Домянов е обвинен и за хулиганство в условията на продължавано престъпление с три деяния, извършени в условията на опасен рецидив през непродължителен период от време през 2021 година.

На неустановена дата през 2021 г. в село Световрачане, Венцислав Дамянов е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – докато разговарял с Й.Т., без да е бил предизвикан от същия, му нанесъл удар с ръка в областта на главата и след като пострадалият паднал, обвиняемият продължил да му нанася удари с ръце в областта на тялото и на главата.

В периода 23-24.09.2021 г. в село Световрачане, Дамянов влязъл в ресторант „К.“, поискал една бутилка водка, и една бутилка ракия, взел ги без да ги заплати, хванал под ръка управителя И.А., който в този момент вечерял със семейството си и го завел в игрална зала „Ф.“. Там започнал да го разпитва за хората в селото, като междувременно му нанасял удари с ръце в областта на главата, танцувал и след това пак го удрял. Хванал го за дрехите и го изправил. След като пострадали попитал Дамянов. защо го удря, обвиняемият му нанесъл удар с ръка в областта на гърдите, при което И.А. се свлякъл на земята, а обвиняемият го хванал за верижка на врата и започнал да го влачи по земята, казвайки му: „Ставай бе, не се преструвай, сега ще те смачкам“. Свидетел на това станала Г.В., която подала сигнал на охранителна фирма за случващото се и се опитала да избяга. Обвиняемият я хванал я за косата, издърпал я назад и ѝ казал: „Ти ли си тая дето ми вика куките“. След това си тръгнал, а по-късно се върнал и започнал да заплашва и бута дошлите на място охранители. Деянието се отличава с изключителни дързост.

На 24.09.2021 г. в село Световрачане в заведение „К.“ , обвиняемият след консумация на алкохол, без да казва нищо, отишъл зад бара, усилил музиката, върнал се до масата и ударил с ръка лампион над масата, на която седял и счупил една от вратите в заведението.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 325 ал. 5 вр ал. 2, вр ал.1, вр. чл. 29 ал.1 б ‚А‘ и б ‚Б‘, вр чл. 26 от НК и по чл. 325 ал. 5, вр ал.1, вр. чл. 29 ал.1 б „А“ и б „Б“ от НК . В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени множество експертизи, които сочат Венцислав Дамянов като автор на деянията.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в Софийски районен съд.

Източник: Fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.