Малкият Канар замесен в атентата срещу Алексей Петров

0

Популярният барабанист от фолк оркестър „Канарите“ Стоян Стоев – Малкия Канар, също бе замесен в атентата с гранатомети срещу бившата барета Алексей Петров. Пловдивският музикант е бил близък с издирваните от Интерпол украинци Артьом Темпински и Йевен Балков, които на 29 октомври 2015 г. обстрелваха с РПГ-та бронирания „Мерцедес“ на някогашния шеф в ДАНС и подсъдим по делото за рекет и проституция „Октопод“.
Връзката между Малкия Канар и украинските наемници, опитали да ликвидират Алексей Петров, бе спомената и в съда. Оказа се, че пловдивският музикант често е приютявал в хотела си „Мини“ украинците, които даже нощували при него в дните преди и след стрелбата с гранатомети.
Артьом Темпински и Йевен Балков се изнесли от хотела на Малкия Канар в нощта преди атентата срещу Алексей Петров. Другият украинец – Максим Чорний, също нощувал в хотела му, но не бил регистриран.
Според криминалистите Стоян Стоев – Малкия Канар е оказвал не само гостоприемство, но и логистика на бандата украинци. Музикантът е бил разследван като човекът, който е осигурил два автомобила, с които атентаторите са се придвижвали. „Бизнесът ми е свързан с продажба на автомобили, познавам Роман Логвиненко от 20 години и съм му продавал коли. Откъде да зная за какво ги използва той“, коментирал пред криминалистите барабанистът от оркестър „Канарите“.
Той не бе сред обвиняемите в процеса срещу атентаторите, а бе вписан като свидетел. Въпреки това Стоян Стоев е прекарал цяла седмица в ареста в края на януари 2016 г., когато от МВР са предприели акция по задържането на замесените в мократа поръчка. Според мълвата, която се носи в ъндърграунда в Пловдив, Малкия Канар оказал съдействие на ченгетата и поради тази причина не е попаднал сред обвиняемите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.