Фалшив COVID сертификат погуби семейство в Германия

0

Мъж, убил съпругата си и трите си малки деца, преди да посегне живота си, е посочил фалшив сертификат за COVID-19, като причина за трагедията.

Главата на семейството се е страхувал, че децата му ще му бъдат отнети, когато фалшификатът бъде разкрит, съобщи прокурорът във вторник, цитиран от Ройтерс.

Полицията откри двама възрастни на 40 г., и три деца на четири, осем и 10 години починали от огнестрелни рани в семеен дом в Кьонигс Вустерхаузен, южно от Берлин в събота.

В прощална бележка, намерена от полицията, мъжът каза, че е фалшифицирал сертификата за ваксинация на жена си. Нейният работодател разбрал и двойката започнала да се страхува, че ще бъде арестувана и ще загубят децата си, каза прокурорът Гернот Бантлеон пред Ройтерс.

Полицията е извикана в къщата, след като свидетели видели безжизнени тела, съобщиха полицията и прокуратурата.

Трагедията идва месец, след като беше въведено изискването служителите да показват сертификат за ваксиниране, преболедуване или тестване за COVID-19, за да могат да ходят на работа.

Германските власти се съгласиха миналата седмица да забранят на неваксинираните достъп до магазини, с изключение на хранителни, магазини и пекарни и планират да направят ваксинацията задължителна за някои професии.

Източник: „Дневник“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.