Очаквано: Майчинството на Десислава Иванчева парира делото й

0

Делото срещу бившата кметица на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева ще продължава да бъде отлагано, прогнозират пред Lupa.bg магистрати. Раждането на дете и отглеждането му в най-крехка възраст е достатъчно обстоятелство, съдиите да проявят човещина и да се съобразяват с исканията за отлагане.

До този момент процеса не тръгваше заради всякакви проблеми, свързани с адвокатите и с подсъдимите. Бебето се роди около 10 часа на 19 ноември, тежи 2800 грама и е високо 47 см

Иванчева изкара три години в следствения арест и под домашен арест. През юни излезе на свобода срещу гаранция от 10 000 лева.

Желанието ѝ да стане майка не остана скрито за обществеността.

През 2018 г. тя заяви, че иска да излезе от ареста по здравословни причини, като през юни същата година стана ясно, че става дума за инвитро процедура.

Преди да бъде задържана, тя е имала и други опити да стане майка, което била и една от мисиите в живота ѝ, сподели самата тя пред съда в емоционален призив за освобождавано ѝ.

Специализираната прокуратура поиска по 20 години лишаване от свобода за всеки от тримата подсъдими по делото – бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

И тримата са обвинени за получаване на подкуп. Това е средното наказание за престъпление, за което са обвинени. Освен това обвинението иска забрана за Иванчева и Петрова да заемат обществени длъжности и глоба по 20 000 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.