Наглост: Вандали унищожиха част от коледната украса в Пловдив, играха футбол с топките

0

Непълнолетни нападнаха елхата в пловдивския район „Западен“, потрошиха играчките, изтръгнаха клонки и лампички. Те са на възраст между 13 и 15 години, а действията им са записани от камерите и ще бъдат предадени на полицията, съобщи кметът Димитър Колев. Той е потресен от действията им.

Радостта ни от светещата коледна елха трая точно един ден. Снощи към 19 часа група младежи на възраст между 13 и 15 години се постараха да унищожат част от украсата и да повредят осветлението“, разказа Колев. Той искрено съжалява, че не може да публикува клипове от безчинствата им, тъй като извършителите са непълнолетни.

Щяхте да видите за какво нагло и с чувство на безнаказаност поведение играят футбол с по-големите топки от елхата, хвърлят камъни и каквото им попадне по нея и накрая повреждат осветлението„, изумен е районният кмет. Той благодари на гражданите, които са позвънили в полицията и така са успели да предотвратят още по-големи щети.

Утре във Второ РУ ще свалят записите, за да издирят нарушителите. Убеден съм, че ще ги хванат. А ние още в понеделник ще възстановим щетите„, уверява кметът на „Западен“.

Източник: Dunavmost.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.