Паста за зъби спасява милионерското синче: Убиецът на Милен Цветков се разминава с минимална присъда?

0

За пореден път отложиха делото срещу Кристиан Николов, опитват се да го спасят от обвинението, че е шофирал дрогиран

Съдебно-медицинска експертиза, изисквана от адвокатите на обвиняемия Кристиан Николов и приета за разглеждане от съда, може да предопредели делото за катастрофата, в която миналата пролет загина журналистът Милен Цветков. Преди дни делото срещу 22-годишния милионерски син за пореден път бе отложено от съда с мотив, че е необходимо още време, за да се изяснят обстоятелства и факти по случая, писа Уикенд.

Съдебният процес ще продължи на 20 декември, а близки на загиналия Милен Цветков изразиха опасенията си, че делото умишлено се бави, за да бъде разколебана основната версия на разследването, поддържана от прокуратурата – че Кристиан Николов е шофирал мощния джип „Ауди“ на майка си надрусан с четири вида наркотици.
След зверската катастрофа пред кръстовището на търговския център „Парадайз“ в София, при която Кристиан се вряза със скорост от почти 100 км/ч в спрялата на червен светофар кола на Милен Цветков, взетите кръвни проби от младия джигит установиха, че той е бил

надрусан до козирката с четири вида дрога –

кокаин, амфетамин, марихуана и екстази.
Заради наркокотейла, открит в кръвта на Николов, прокуратурата поиска максималното предвидено от закона наказание – затвор от 20 г. Разпитани свидетели от обкръжението на Кристиан, сред които синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, и приятелката му Симона, обаче обявиха под клетва в съдебна зала, че Кристиан не е употребявал наркотици и че е възможно някой да е сипал дрогата в чашата му с „Йегермайстер“ по време на младежки купон, провел се ден преди катастрофата, отнела живота на Милен Цветков.
Тезата, че Кристиан Николов не е употребявал наркотици, яростно опитва да докаже и неговия скъпоплатен адвокат Константин Симеонов. Маститият юрист някак си съумя да убеди съда да разгледа резултатите от физико-химическа експертиза, според която е възможно Кристиан да е имал тетрахидроканабиол в кръвта си заради… използвана от него паста за зъби, внос от Словения.
Според абсурдната версия, застъпена от адвокатите на Кристиан Николов,

пастата за зъби на милионерския син е виновна

за наличието на дрога в организма му. „Пастата за зъби се е продавала свободно в интернет, а българска фирма е купила голямо количество от нея и е поискала разрешение от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за дистрибутиране на родния пазар. При искането на разрешение вносителите на пастата са били арестувани и са им повдигнати обвинения за държане на вещества със съдържание на наркотичното вещество тетрахидроканабиол над допустимите 0,2%. Експертизата е доказала, че в този продукт има завишено съдържание на нарковеществото“, твърди адвокат Константин Симеонов.
При положение, че експертизата, доказваща завишено съдъжание на нарковещества в пастата за зъби на Кристиан Николов бъде приета за меродавна от съда, то убиецът на Милен Цветков може да облекчи значително положението си.
„Ако съдът приеме, че той не е шофирал надрусан, присъдата му ще бъде много по-ниска от исканите 20 години затвор. Целта на адвокатите на Кристиан Николов е да му издействат наказание от 5-6 години лишаване от свобода.

Докато делото приключи, ще е излежал присъдата

си – вече е под домашен арест с гривна на крака, което му се признава като лежано в затвора време“, коментират близки до загиналия журналист Милен Цветков.
Според тях съдиите по делото не би следвало да разводняват процеса с разпити и изследване на съдържанието на пастата за зъби. Въпреки това съдът одобри искането на адвокатите на Кристиан Николов да се провери в Агенция „Митници“ дали още се пазят иззетите словенски пасти за зъби и да бъде разпитан управителя на българската фирма – вносител.
„Очеизваждащо е, че се прави нагъл опит убиецът на Милен Цветков да бъде оправдан по обвинение, че е шофирал надрусан и заради това е предизикал катастрофата. Делото умишлено се бави, за да избледнее спомена в обществото как и при какви обстоятелства беше убит Милен Цветков“, възмущават се близки на покойния телевизионер.
Те припомнят, че веднага след катастрофата Кристиан Николов и пътуващите с него в джипа Георги Иванов и Симона са ровили трескаво в колата, след което спътниците на джигита избягаха от местпопроизществието. Съмненията са, че синът на Лъчо Мозъка и гаджето на Кристиан Николов са

скрили дрогата, която са консумирали

непосредствено преди катастрофата.
22-годишният Кристиан Николов е син на маститата бизнес дама Десислава Николова, която е съдружник с алкохолния бос Миню Стайков и притежава частно училище и детска градина в София. Бащата на Кристиан – Асен, също е милионер и управлява десетки печеливши фирми. Заради това мнозина са убедени, че техния син Кристиан няма да понесе справедливо и според закона наказание за това, че уби дрогиран с мощния си джип Милен Цветков. Първият сигнал за подготвяното съдебно погалване дойде през лятото, когато Кристиан беше пуснат от ареста и се прибра у дома си с електронна гривна за проследяване на крака му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.