Моника Валериева – секретен сътрудник на МВР?

0

Моделката вербувана от ГДБОП след крупния обир за 400 000 лв. от дома й

Популярната моделка Моника Валериева е назначена за секретен сътрудник на МВР и даже разполага с карта на ГДБОП, с която минава безпрепятствено през границите, без да бъде проверявана, научи „Уикенд“ от сигурен свой източник.

Според думите на източника ни, Моника е вербувана от МВР със задачата да споделя информация за оперативно интересни лица от крими контингента. Знойната силиконова красавица се движи в богаташки кръгове, а в компанията й често попадат престъпници от различен калибър. Моделката често пътува и зад граница, където според мълвата се среща с подозрителни милионери със сенчеста закваска.


„Моника Валериева беше вербувана за секретен сътрудник на полицията със съдействието на баща си Валери Тодоров, който беше директор на Криминалната полиция в Дупница, преди да бъде пенсиониран. Доколкото знам, тя не получава пари за работата си, но има протекции и защита от МВР“, разкрива иформаторът ни.
Според думите му, Моника е вербувана за сътрудник на полицията през лятото на 2019 г., след крупния обир в жилището й в Студентски град. На 7 август 2019 г. неизвестни и до днес крадци влязоха с подправен ключ в апартамента и задигнаха 92 000 евро в брой и скъпи часовници и дизайнерски диамантени бижута на стойност още 350 000 лева. Полицията така и не разкри извършителите на крупния обир, макар криминалистите да бяха убедени, че авторите на престъплението са от близкия приятелски кръг на свободонравната дупничанка.
Сред заподозрените за обира бяха Владимир Ангелов – Стъклето, някогашен бодигард на братя Галеви, който е бившо гадже на съгражданката си Моника Валериева, както и ливанският баровец Абдул Карим Мохамед Хассун. Смяташе се, че Хассун е поръчал обира в дома на Моника с цел да си върне бижутата за стотици хиляди евро, които й подарил по време на любовната си авантюра с нея.


Въпреки стряскащия размер на откраднатото, Моника Валериева се отърва от данъчна ревизия на НАП за доходите си. Моделката няма официална трудова дейност, а регистрираните на нейно име фирми не са въртели големи обороти, съизмерими с откраднатите над 400 000 лв. в брой и в бижута от апартамента й в Студентски град.
Според източника ни, Моника Валериева не е единствената моделка със спорен морал, която работи като секретен сътрудник на МВР. Информация на ченгета давали и няколко ВИП проститутки, които разчитали на протекции от служителите на реда и закона.


„В последните години много скъпоплатени проститутки работят без сводници, а с охраната им неофициално са ангажирани служители на ГДБОП, които се намесват при евентуален проблем с клиент. Полицаите не взимат процент от заработеното от проститутките, но ги ползват като свои информатори и от време на време и те се облажват с някое пуси“, категоричен е източникът на „Уикенд“. Според думите му, поне дузина от най-скъпоплатените жрици на любовта, рекламиращи се в специализирани сайтове, са информатори на МВР.
В началото на седмицата ГДБОП разби организирана престъпна група за предоставяне на сексуални услуги в София, замаскирала дейността си като студио за масажи. Оказа се, че собственикът на помещението, който го е отдал под наем като бардак, е служител на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Според запознати, полицаят е прибирал по 10 000 лева месечно от жриците на любовта и е осигурявал охраната на проститутките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.