Килърът Иво Масларов прехвърля богатството на дъщеря си

0

Душманина на фараонката Станка Марангозова координира многомилионни трансфери от Доминиканската република

Операция по спасяване на богатството си е стартирал крими героя Иво Масларов, обвинен като поръчител на разстрела на брокерката Станка Марангозова, научи „Уикенд”. В сложната схема за трансфер на десетки милиони левове с включени майката на Масларов – Незабравка, и дъщеря му, която носи същото име, твърдят наши източници.

Двете дами, подпомагани от доверени счетоводител и адвокат, стриктно спазват указанията на издирваният от Интерпол главорез, които той им праща по криптирано интернет приложение от Доминиканската република. Там килърът от години има вила, в която се заселва за постоянно след бягството си от България, твърдят запознати. Масларов предвидливо се сдобива и с тамошен паспорт, което му гарантира безметежен живот в компанията на млади девойки и коктейли на плажа. Смята се, че убежището му е дадено от легендарен бос от ВИС-2.
До бягството си Иво Масларов е адресно регистриран и живее в жилище на висаджията Красимир Каменов-Къро. Твърди се, че кадри от бившата групировка го предупреждават за готвеният арест от МВР и чрез доверени митничари му гарантират безпрепятствено напускане на страната. Днес в същият апартамент живее майката на Масларов Незабравка, разкриват наши източници. Възрастната дама често отскача до жилището на внучка си, за да се порадва на малката й дъщеричка.


Наред с плетени на чорапи за правнучка си, баба Незабравка има и далеч по-отговорни задачи. Сред тях и грижата за прехвърляне богатството на сина си към внучката Незабравка. По обясними причини Иво Масларов няма как да стъпи у нас, а посещенията на роднините му в чужбина са следени изкъсо от ченгетата. За това и схемата се усложнява сериозно. Преди бягството си Масларов успява да натрупа богатство от десетки милиони левове, като организатор на контрабандни канали. Твърди се, че Масларов е изключително безскрупулен, когато става дума за пари. След спор за разпределение на печалби той успява да прогони в чужбина и дори свой братовчед, който бяга панически, защото не бил сигурен за живота си. Жертва на алчността на Масларов става и съпругът на журналистката Диана Найденова. След дълго продължило изнудване, строителният бос Борис Йорданов сам слага край на живота си.


Легализирането на парите си още преди десетилетие Иво Масларов поверява на брокерката Станка Марангозова. Твърди се, че Марангозова дълги години е вършила изрядно работата си, препирайки милионите през сделки с акции на борсата. При един от трансферите на 150 хил. евро Масларов не остава доволен от резултата и започва да я изнудва за още пари. Под заплаха от саморазправа, Марангозова подписва запис на заповед, че дължи пари на Иво Масларов. В последствие вземането е купено от дясната ръка на Васил Божков Веселин Денков, известен като Весо Брадата. Двамата започват да притискат Марангозова да си плати, а тя пуска жалба в ГДБОП, че е изнудвана. Разследването срещу Масларов и Брадата влиза в спецсъда през 2019 г., ден след като брокерката е разстреляна пред дома си. След перфектна полицейска работа, екзекуцията и е разкрита. Така Весо Брадата и Иво Масларов са обвинени като подбудители на бруталнаа екзекуция. Установен е и физическият убиец Петър Костов-Стъкларя и посредникът – офицерът от НСО подп. Борис Иванов.


След разстрела на Марангозова, Иво Масларов остава с още над 10 милиона лева, които днес майка му помага да бъдат избелени. Твърди се, че схемета е измислена от счетоводител, който има за клиенти кадри от бившата ВИС-2, а баба Незабравка трябва да следи за изпълнението на указанията. Самата старица изрично се пази да не впише нито лев на свое име. Причината е воденото от КП КОНПИ дело срещу нея и Иво Масларов за конфискация на имуществото. Искът на антикорупционната комисия е на стойност над 2 милиона лева. Освен пари в банкови сметки и скъпарски имоти в София, претенциите са и за няколко фирми, в които старицата е подставено лице на сина си Иво Масларов.


Наши източници твърдят, че схемата за легализиране на милионите върви с пълна скорост вече повече от година. Твърди се, че препраните пари се насочват към дъщерята на Иво Масларов Незабравка. В резултат току що завършилата студентка забогатява рязко. За отрицателно време Незабравка Масларова става собственик на няколко фирми. С една от тях тя влага милиони левове в строителството на баровска сграда с апартаменти в топ-центъра на София. Отделно от това наследничката на мафиота започва и мебелен бизнес. Срещу огромни инвестиции за оборудване и помещения, тя отваря собствена фабрика. Нещо, което едва ли е по силите на девойка с малко дете в ръце.


Подобни чутовни забогатявания се случват и на друг роднина на духналият килър Иво Масларов, като уговорката е в подходящ момент да ги прехвърли на дъщеря му, обясняват запознати. Буквално за една нощ подставеното лице на убиеца се сдобива с бизнес и имоти за милиони левове.
Сред основните задачи на баба Незабравка е и наблюдението на делото, което синът и води срещу мащехата си Емилия Масларова. Както „Уикенд” вече писа, бившата социална министърка и обвиненият в убийство главорез спорят за собствеността на шикозна вила на столичната ул. „Секвоя”, разположена на броени метри от официалните резиденции на държавния глава и премиера. Баровската постройка килърът на Станка Марангозова получава по наследство от баща си Антон Масларов, който е син на известния комунистически деятел Иван Масларов, член на Цeнтралният комитет на БКП. Антон Масларов и Незабравка се запознават, докато тя работи като аптекарка в почивната станция на ЦК на БКП в Банкя. Следва бърз брак, при които се ражда синът им Иво. Заради съпротивата на роднините на Масларов, семейството бързо се разпада, а таткото на килъра се жени за бъдещата социална министърка и шефка в БСП Емилия Масларова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.