Вързаният чисто гол за дърво под Бузлуджа Стефан Бангото разследван за купуване на гласове

0

Ромският бандит от Казанлък търгувал с дрога, престоял 4 часа прикован към дърво със 7 прорезни рани

Ромският престъпник Стефан Стефанов – Бангото, който бе открит от случаен минувач завързан за дърво чисто гол и с множество прорезни рани и синини от побой в подножието на Бузлуджа, е бил разследван от МВР за търговия с изборни гласове това лято, научи „Уикенд“.

Животът на мургавият рецидивист бе спасен от хирурзите от казанлъшката болница „Д-р Христо Стамболийски“ след многочасова операция, а МВР все още разследва причината, поради която 34-годишния Бангото е бил прикован чисто гол към дървото под Бузлуджа при минусови температури. Сред проверяваните версии за жестокото наказание на Стефан Бангото изпъква тази, че той е станал жертва на отмъщение от друг влиятелен циганин от казанлъшкото гето „Кармен“. Според сайта Lupa.bg, рома е бил и брутално изнасилен, с кървяща рана в областта на ануса.
„Стефан Бангото е щял да умре до два-три часа, ако не е бил открит от случаен минувач, който е отивал към връх Бузлуджда. Той е престоял около 4 часа завързан за дървото с тиксо на ръцете и краката при минусови температури, като преди това е бил

пребит жестоко и намушкан 7 пъти с нож.

Засега пострадалият не иска да съдейства на полицията“, коментира запознат с разследването.
Според жители на ромския квартал „Кармен“ в Казанлък, Стефан Бангото е бил отвлечен, изнасилен и пребит заради избухнала война между два престъпни цигански клана в града. Твърди се, че 34-годишния Бангото е сред маститите пласьори на хероин и амфетамин в гетото и че дни преди да бъде прикован чисто гол към дърво в гориста местност, е ограбил и пребил свой конкурент.
Впоследствие братът на пребития, известен с прозвището си Касапа, организирал вендета. Касапа, заедно с още двама от дилърите си, похитил Стефан Бангото от строителен обект в Казанлък. След това циганите пребили жестоко Бангото, нанесли му повърхностни рани с острие, съблекли го чисто гол, изнасилили го и го откарали към подножието на Бузлуджка, където завързали крайниците му с тиксо за дървото. „Целта на отмъстителите е била Бангото да умре по мъчителен начин от замръзване и загуба на кръв. Той е имал късмет, че е открит навреме“, коментира случая криминалист от Стара Загора.
Стефан Стефанов – Бангото е със солидно криминално досие, бил е арестуван за кражби, побои и търговия с дрога. Това лято 34-годишния рецидивист е бил

разследван от МВР за търговия с гласове,

заради което му е бил връчен и предупредителен протокол. Според данни от полицията, Бангото е разполагал със списъци с над 200 ромски гласове, които е продавал на заинтересовани партийни активисти.
„Това лято, преди първите предсрочни парламентарни избори, имаше голяма полицейка акция в „Кармен“ и Бангото беше един от проверяваните и задържаните. Доказателства, че се занимава с изборна търговия на гласове обаче не бяха открити и срещу него не е повдигнато обвинение“, разказват живущите в ромското гето в Казанлък.
След спасяването на завързания чисто гол за дърво Стефан Стефанов – Бангото се наблюдава засилено полицейско присъствие в квартал „Кармен“ в Казанлък. Опасенията на полицията и на местните са, че може да последва кърваво отмъщение. Часове след като Бангото бе въдворен в болницата в Казанлък, в квартал „Кармен“ е бил намушкан с нож 24-годишен мъж, който е бил откаран в Спешния център. Смята се, че между двата криминални случая има връзка.
Криминалистите отчитат, че от дълги години не са не натъквали на подобно мутренско наказание, застигнало Стефан Бангото.
През 90-те години на миналия век често явление бе вилнеещите мутри да качват жертвите си в планината и там да ги измъчват далеч от хорски погледи. Единственият документиран случай на завързан към дърво и малтретиран мъж е от далечната 1994 г. Тогава при ареста на Боян Петракиев – Барона ченгетата откриха у него снимка на завързан тираджия с разголени гърди и с опрян нож на гърлото. На гърдите на завързания пишеше „Поздрави от Барона“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.