Пак шамари в детска градина: Успокой се бе, лигльо!

0

Поредни сигнали за шамари и обиди в детска ясла. Родители твърдят, че децата им са тормозени от една от медицинските сестри в детското заведение. Случаят е от 199 „Сарагоса” от столичния квартал „Банишора“.

„Оставих детето си в яслата. След това обаче се наложи да се върна, за да обсъдя нещо с медицинската сестра. Детето ми стоеше още на врата и плачеше. Реших да се скрия отстрани, докато го вкарат вътре, за да не се разстройва допълнително. Станах свидетел как медицинската сестра го хваща за якето и го тръшва на пейката с думите „Спри се бе, успокой се бе, лигльо такъв”, разказа пред Нова телевизия майката на детето Антоанета.

„Сестрата се опита да му свали якето. Детето се дръпна и в този момент последва шамар. Реагирах като родител, отидох и почуках на вратата на сестрата, но тя отказа да ми отвори. Отвори ми директорката. Медицинската сестра отрича, че го е ударила, но аз го видях със собствените си очи”, добави тя.

Медицинската сестра Цветанка Караспасова отрича обвиненията. „Не съм ударила детето. За втори път го виждам. Аз деца не удрям. Работя като сестра от 1974 година. Работила съм само по ясли и детски градини. Попитайте директорката”, каза тя.

Има и други родители, които съобщават за нередности. Майка разказа, че в първия ден, в който е оставила близнаците си, тя е хванала едното, започнала да крещи и го хвърлила на пейката. „На третия ден ми върнаха детето с думите: „Елате и го вижте на какво се е направил”. Никой не ми се е обадил предварително. Видях, че има рана на главата и около окото му е синьо. Отидохме на лекар и той каза, че ясно си личи къде е точката на удара от остър ръб”, разказа другата майка. Версията на мединиската сестра е друга – „Дойдоха двете близначета. Едното си седна спокойно, другото обаче започна да се тръшка на земята, започна да си удря главата в плочките”, каза Караспасова.

„Вчера постъпи първият писмен сигнал срещу медицинската сестра. Към момента не са предприети мерки, които касаят нейното поведение. В момента тече проверка”, заяви Мoскана Камарашева – директор на 199 ДГ „Сарагоса“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.