Скандално: Ким Чен Ун принуждава работници да се дрогират

0

Северна Корея е една от малкото страни в света с тоталитарен режим. Под стриктното ръководство на Ким Чен Ун всички жители спазват определени правила. Все пак някои сведения за поддържането на дисциплина са удивителни.

А именно, ръководителите на проекти в Пхенян дават на своите работници лекарства, за да завършат изложбената сграда навреме. Това е колосален жилищен комплекс със 70 етажа. Стотици хиляди работници са ангажирани в изграждането на проекта.

Служителите са под ужасен натиск и са принудени да приемат метамфетамини, по-известни като кристален метамфетамин. „Ръководителите на проекти публично предоставят лекарства на своите строителни работници, за да ги накарат да работят по-бързо“, отбеляза анонимен източник.

Но работата е затруднена и от графити, които се появяват вътре в комплекса. Появяват се надписи, че скоростта на Пхенян е скоростта на наркотиците и че строителните части са нарко войски. Тези графити се считат за политическо престъпление. Полицейските служители се опитват да разкрият извършителите, а жителите трябва да предоставят образци от техния почерк, за да докажат своята невинност. В опасност обаче са и невинни работници. „Разследващите предупреждaват строителните работници, че ще бъдат строго наказани, ако подобни инциденти се повтарят“, разкрива източникът.

Употребата на метамфетамин и други стимуланти не е рядкост, особено при трудни обстоятелства. Между първите, получавали метамфетамини са  членовете на германските въоръжени сили по време на Втората световна война. Употребата на наркотици, предимно метамфетамин и кокаин, се увеличава в края на войната, тъй като числената сила на Вермахта намалява значително и останалите войници трябва да прекарват все повече време в бойни мисии.

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.