Трима улични дилъри отиват на съд след сделка с хероин за 40 бона край Пловдив

0

Уличен дилър от Столипиново и неговите снабдители отиват на съд. Те са задържани след сделка за хероин за близо 42 бона, край Пловдив.

Сделката се осъществила на 26 май тази година. Уличният дилър пласирал в квартала си и се зареждал от двама, които живеели в Кърджалийско. На датата той се уговорил с тях да му доставят още стока. Разбрали се да се срещнат в село Поповица след 22 часа. Там комбината му предала близо половин килограм хероин, оформено като пресовка, увита с тиксо.

Дилърът от Столипиново взел наркотика и го укрил в тавана на колата си. По-късно е бил спрян от полицейски служители в района на Пловдив и съответно арестуван. Малко по-късно хванали и снабдителите. Така и тримата се сдобиват с обвинения за дрогата, като единият ще отговаря и за притежание на незаконни боеприпаси, скрити в дома и в колата му, предаде „Марица“.

Спрямо тримата първоначално е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. През септември ан уличния дилър е била изменена от съда в „домашен арест“ по здравословни причини, като му е била наложена ограничителна мярка „Забрана за напускане на пределите на страната“. Ако бъде признат за виновен, го очакват от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 до 100 бона.

Снабдителите могат да лежат между 2 и 8 години, както и да отнесат глоба от 5 до 20 бона. Наказанието, предвидено от закона за незаконно държане на боеприпаси, пък е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.