Телефон издал Борис Иванова от НСО за убийството на Станка Марангозова

0

Офицерът от НСО Борис Иванов е говорил по телефона с двамата от другите подсъдими за убийството на Станка Марангозова и това е един от козовете на Военната прокуратура, показва справка на „Галерия“ в документи от разследването.

 Марангозова беше застреляна  на 10 октомври 2019 година. Борис Иванов от НСО, физическият убиец Петър Костов – Стъкларя и помагача му Венцислав Киров бяха арестувани в края на май 2020. Поръчителят Иво Масларов беше избягал в чужбина и още се издирва с червен бюлетин в Интерпол.

Още на втория месец след ликвидирането на Марангозова полицията е следила всяко действие на Борис Иванов и останалите замесени, сочат докладни записки на полицаите, приложени по делото. От средата на декември 2019 до януари 2020 година Иванов е говорил няколко пъти с Масларов и Костов, показала справката от разпечатката на телефона му.  Разговорите са преди убийството на Марангозова, през деня на разстрела, както и след това.

По това време Борис Иванов е служител на НСО, въпреки че е разследван, и не подозира затова. Освен разговорите по телефон с участниците в престъпната група прокуратурата има и друго неоспоримо доказателство. 

Физическият убиец Петър Костов е направил пълни самопризнания, затова, че е убил Марангозова.

Той разказва и как Борис Иванов е организирал срещата на изпълнителите с поръчителя Иво Масларов, на която е дадена снимка на мишената, адресът й и други подробности. Първо обаче пропява Венцислав Пиров, който арестуван първи от всички заради кокаин. След като разкрива схемата остават само свидетел и сега не е подсъдим по делото, което е тръгнало тихомълком, във Военния съд преди месец.

Борис Иванов е под домашен арест. В последния момент към делото за убийството на Станка Марангозова подсъдим остана и Веселин Денков – Весо Брадата. Мъжът на Ивайла Бакалова и приятелят му Иво Масларов имали  10-годишен конфликт за пари с брокерката Марангозова. Тя е убита в деня, в който подава обвинителния акт срещу двамата в Специализирания наказателен съд за изнудване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.