След 7 месеца в ареста: Брокерът менте Кирил Джабаров излезе на свобода

0

Опасен измамник, отмъкнал десетки милиони от наивници в България и чужбина излиза от ареста, пише в новия си брой „Галерия“.

 Това е брокерът менте Кирил Джабаров, който заедно с дългогодишния си приятел и съдружник Йордан Моллов бе арестуван в края на март след десетки сигнали на ужилени хора. Обвинени са шестима души, разследването е на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

 Джабаров вече се радва на уюта вкъщи, защото е под домашен арест.

 За Джабаров и Моллов, който е още в ареста, са работили десетки хора в колцентрове у нас. Търсили са богати клиенти и си ги убеждавали да им поверят парите си, за да ги инвестират в големи компании. Жертвите са над 200 при ареста на двамата, но сега са три пъти повече. Фирмите на Моллов и Джабаров нямат лиценз за инвестиционни посредници и парите на хората са потъвали в сметки на други дружества под техен контрол. След това са теглени в брой на каса. Разследването е към края си и скоро се очаква делото срещу измамниците с бели якички да влезе в съда. 

Службите вече са намерили част от парите, които Джабаров крие в имоти, банкови сейфове и офшорки, но много от авоарите не са открити. Кирил Джабаров и Йордан Моллов са в бизнеса с измамната схема повече от шест години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.