Разследват хотелиер за пожара в „Син сити“

0

Разследването за пожара в сградата на кино „Възраждане“ в центъра на София пълзи към собственика Красимир Георгиев, пише в новия си брой „Галерия“.

 Паметникът на културата, който през 2015 година беше чалготека „Син Сити“, пламна реди седмица. Пожарникарите успяха да загасят огъня, а полицията задържа клошар, който по предварителни данни запалил огъня по невнимание. Първо разследването беше в районната прокуратура, но в понеделник бе прехвърляно в градската, разследването вече е за умишлен палеж.

При огледа на местопрестъплението експерти са открили няколко огнища, откъдето е тръгнала стихията. Намерени са остатъци от запалителна течност, което говори за умишлени действия.

Според брокери, сградата отдавна е трябвало да бъде съборена, а на нейно място да се построи модерен офис център. Собственик е бизнесменът Красимир Георгиев, който има хотел точно срещу опожарената сграда, както и друг, но до Пирогов.

Красимир Георгиев

Според експертите министерството на културата палежът е умишлен, което е тежко престъпление.

При разпитите Георгиев отричал да има нещо с палежа. Делото се води точно в тази посока и се търсят доказателства.

„Син Сити“ горя през 2017 година. Тогава сградата не беше обезопасена и клошари свободно живееха там. Пожарът обаче тогава не бе толкова голям и беше потушен бързо. За разлика от този на 9-и ноември, когато само за няколко минути закъснение на пожарната можеше да бъде фатална за облика на паметника на културата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.