Наркотици и незаконно оръжие са иззети в Силистра

0

Полицейска операция е реализирана на територията на село Айдемир. В рамките ѝ е задържан 50-годишен мъж, жител на същото село. Той попаднал в полезрението на полицията ден по-рано, когато бил спрян с автомобила му „Ленд Ровър“ и представил неистински документ за регистрация на превозното средство, а проверка показала, че номерът на рамата е манипулиран.

Мъжът, който има предишни криминални прояви у нас и в чужбина, бил задържан за срок до 24 часа, а  автомобилът му иззет.

В хода на разследването криминалисти на РУ-Силистра предприели претърсване в жилището на мъжа, както и в друго, до което имал достъп. Открити и иззети са 297.2 г канабис, 2 207.6 г амфетамин, 52.1 г хероин и 1.2 г кокаин, идентифицирани с полеви наркотест, както и две незаконно притежавани къси огнестрелни оръжия със заличени номера, боеприпаси за тях, заглушител, неистински банкноти и документи, магнитни пластики и три електронни везни.

С постановление на прокуратурата първоначалното полицейско задържане на мъжа е продължено до 72 часа и той е привлечен като обвиняем.

Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.