Жандармерия обсади дома на Киро Японеца

0

Спецчастите се намират около къщата на Кирил Киров, известен като Киро Японеца.

Проверява се информацията, че служители от 3-то РПУ прикриват купуването на гласове в махалата, твърдят източници на bTV.

Все още няма яснота дали акцията касае точно него и дали има задържани.

Повечето роми са се прибрали по домовете си и не искат да излезнат до тях.

Кирил Киров, който бил „готов да съдейства на полицията за разкриване на престъпността в кв. „Факултета“, е знакова фигура на ъндърграунда буквално от самото му зараждане в постдемократичния период.

Когато на 25 април 1995 г. започва кървавият „пубертет“ на подземния свят с убийствто на боса на ВИС Васил Илиев, Японеца е сред най-цитираните вероятни поръчители. Разбира се, нито едно доказателство не е намерено в тази насока.

При едно нахлуване на барети у дома му се открива арсенал от оръжие, но после всичко се оказва законно. Делото финално се маргинализира до един единствен пистолет с изличени номера, но след случайна грешка  в протоколите, адвокатите лесно го събарят.

Киров беше обект на няколко атентата, като най-сериозният е през април 2005 г., когато е прострелян с флоберка пред собствената му лъскава сграда на бул. „Васил Левски“. Попадението е в малкия му мозък, куршумът се пръсва на много парчета, а най-„оптимистичните“ прогнози са, че ако изобщо оцелее по някакво чудо, ще е неподвижен жив труп.  

В медиите излиза един „легендарен“ кадър как при изписването близки изнасят неподвижния Киров от ВМА, седнал на истински златен трон.Жандармерия обсади дома на Киро Японеца

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.