15-годишния джигит, вилнял в София – дете на ромски престъпен бос

0

Мигел, който потроши 20 коли и рани трима при гонка с полицията, получил аудито като подарък

Джигитът, който във вторник предизвика щура полицейска гонка, завършила с тежка верижна катастрофа в центъра на София с 20 блъснати автомобила и трима ранени, се оказа непълнолетния син на ромския престъпен бос Иван Ангелов – Вандо, научи „Уикенд“.

15-годишният Мигел Ангелов бе преследван от няколко патрулки на МВР посред бял ден в столицата, след като не спря на стоп палка в района на Владая, а гонката завърши на кръстовището на „Опълченска“ и „Цар Симеон“, когато аудито на непълнолетния каскадьор мина на червен светофар и се заби челно в джип „Рейндж Ровър“.
Щурото полицейско преследване на Мигел по чудо завърши без жертви, макар 15-годишният ром да помля десетки автомобили и според твърденията на полицията да е преминал на червено през над 10 големи и натоварени кръстовища в столицата.


В аудито на Мигел се е возила и майка му, която пострада леко при катастрофата, предизвикана от сина й. Според криминалистите родителката на Мигел трябва да бъде подведена под отговорност и да бъде съдена заради това, че е позволила на непълнолетния си син да се качи в автомобила. Аудито, с което бяха извършени опасните каскади, се води на името на по-големия брат на Мигел и ще бъде конфискувано.
Източници на „Уикенд“ разкриват, че мургавият джигит шофира незаконно от поне година и че автомобилът, с който причини няколко катастрофи, му е подарък от неговия баща. Возилото е купено това лято, но тъй като Мигел е само на 15 години, колата е записана като собственост на неговия по-голям брат.
Бащата на Мигел – Иван Ангелов, е сред негласните тартори на ромската общност в столичния квартал „Христо Ботев“. Според наши източници, Иван Ангелов – Вандо дълги години се е занимавал с трафик на наркотици и проститутки към Германия и Холандия. Мургавият бос е бил разследван и за имотни измами, реализирани в столичния квартал „Орландовци“. Въпреки полицейското му досие обаче, Вандо никога е лежал в затвора с осъдителна присъда. Не е бил проверяван и за произход на доходите, въпреки че в махалата се знае с какво се заминава.


Съмненията на полицията са, че Мигел не е спрял на стоп палка в района на Владая, защото е пренасял дрога в автомобила си. По време на преследването обаче ченгетата не са забелязали от колата да е изхвърлян съмнителен багаж. Пред криминалистите веднага след задържането си 15-годишният ром обяснил, че е бягал, защото е без книжка и тъй като се притеснявал, че ще задържат майка му в ареста, съобразно закона.
„Взети са му проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Момчето не може да бъде въдворено в ареста за дълъг период, тъй като е напълнолетно, но ще бъде съдено за действията си“, обявиха от МВР.
От фейсбук профила на 15-годишния Мигел Ангелов става ясно, че ромският Фитипалди и друг път се е качвал зад волана. Мигел е публикувал видео как фучи с аудито си със скорост от 215 км/ч. Мугавият джигит управлява и мотор. Той тренира бойни спортове заедно с по-големите си братя.
„Инцидентът с Мигел трябва да стане повод за мащабна данъчна ревизия на ромския бос Иван Ангелов – Вандо и семейството му. Фамилията разполага с няколко луксозни автомобила и е обществена тайна, че се издържа от престъпни схеми“, твърдят жители на ромския квартал „Христо Ботев“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.