Пореден опит: Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков иска свобода

0

Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, поиска от съда да измени мярката му за неотклонение от „домашен арест“ в по-лека. Магистратите обаче отхвърлиха искането му, съобщи пресцентърът на Софийския градски съд.

Преди близо месец Апелативният съд в София освободи Николов от ареста с електронна гривна за проследяване. „Не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен, но в същото време опасността от извършване на друго престъпление е намаляла и мярката „домашен арест“ може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес“, прие съдът. Подсъдимият има и наложена забрана за напускане на страната.

На предишното съдебно заседание Николов заяви, че напълно осъзнава причинената трагедия и поднесе съболезнования на близките. Защитниците му заявиха, че той работи в затвора, показал усърдие и отговорно отношение, поради което бил награден с писмена похвала. Посещавал и курсове по компютърна грамотност. Адвокатите изтъкнаха още, че няма опасност той да се укрие, или да извърши друго престъпление.

Преди това медицински анализ показа, че Кристиан Николов е бил под въздействието на три вида наркотици в деня на тежката катастрофа преди година, която отне живота на Милен Цветков. Заключението на експертите тотално оборва тезата на защитата, че подсъдимият не е употребявал наркотици и че е възможно те да са попаднали в кръвта му случайно.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.