Най-накрая: Прокуратурата вече разследва новите снимки от спалнята на Борисов

0

Прокуратурата се самосезира за публикуваните в онлайн медии нови снимки от спалнята на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. „Вчера, 09.11.2021 г., Софийска градска прокуратура се самосезира във връзка с публикация в интернет сайт, придружена със снимков материал. Възложена е проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт. За резултатите от проверката обществеността ще бъде своевременно информирана“, се казва единствено в съобщението на държавното обвинение.

Във вторник няколко сайта публикуваха снимки на спящия Борисов, завит с кърпа. Стаята е същата. В чекмеджето на нощното му шкафче, подобно на снимките, изтекли през лятото на 2020 г., се виждат пачки евро. На новите кадри липсват златните кюлчета, които бяха заснети преди. Отново се вижда пистолет, а на една от снимките – и презерватив. Чаршафите на кадрите, появили се вчера, се различават. Вероятно снимките са заснети по различно време. Различни са и от тези на кадрите през 2020 г.

За предните снимки бившият премиер твърдеше, че са постановка. А пред немския „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ каза, че били направени от жена, с която имал близки отношения и я нарече Мата Хари. Прокуратурата предприе разследване и при предишния случай, но впоследствие го прекрати, тъй като експертизата доказала, че кадрите са манипулирани.

Преди дни Борисов отново спомена за миналогодишните снимки. По думите му вече не смее да се съблече като си ляга. Той твърдеше, че знаел, че вътрешният министър Бойко Рашков и президентът Румен Радев му „готвят още нещо“, както и че очаква отново да го снимат с кюлчета. „Заснели сме всичко в централата и в къщата в Банкя, за да не ми донесат пак кюлчета“, коментира той и допълни: „Спя по анцуг, защото не смея да се съблека в дома си.“

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.