Диян Готвача спрял с разкритията за бруталните убийства в Бургас

0

Готвачът Диян Дичев   е спрял с разкритията за зверските убийства на Юмер Мехмед и Теодора Бахалова в Бургас пише „Галерия“, позовавайки се на криминалистите, които разследват бруталното престъпление.

Обвиняем за ликвидирането им е бизнесмен на Станимир Рагевски. Приятелят му Диян е само свидетел по това дело, а срещу него се води друго- за укриване на останките на жертвите.

 Разплитането на убийствата започна с признание на Диян готвача. Първо беше арестуван Станимир Рагевски. След това арестуваха готвача, който проговори, за да се спаси. Той посочи къде са останките на Юмер Мехмед. Трупът на младия мъж бе намерен до езеро край Бургас, а останките в найлонови торби. След това готвачът призна, че е скрил трупа на брокерката Теодора Бакалова, с която Станимир Рагевски е работил дълго време, а отношенията им са се развалили заради спор за имоти.

„Заради признанията Диян не беше обвинен като съучастник на Рагевски в подготовката и извършване на убийствата и заличаване на следите. Това престъпление се наказва със затвор до живот. За укриване на останките може да се размине с две години“, каза запознат с казуса от морския град.

Рагевски и  Дичев са в следствения арест към затвора в Бургас. Въпреки това нямат достъп един до друг, защото са в различни килии и е изключено да си общуват чрез други задържане под стража.  Факт е че Дичев е спрял с разкритията за престъпленията и затова прокуратурата ще му повдигне още две обвинения  – за незаконно оръжие.  

Пистолетът, с който са застреляни двете жертви е намерен зазидан в неговия ресторант, а триона, с който са нарязани жертвите – в коридора на блока, където живее.

Реално доказателството за връзката на Диян с убийствата са повече отколкото за Рагевски. Според готвача той само е скрил труповете а Рагевски ги е застрелял. Кой ги е транжорирал, не е доказано 100%.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.