Мръсни схеми в Търново: Румен Янков-Гъза и „Да България“ с общи интереси в старата столица!

0

„Гъз“ и политическа партия в мръсни схеми.Румен Янков-„Гъза“ и партия „Да България“ с общи интереси във Велико Търново, писа alarmanews.com

В нашата редакция постъпи информация от сигурен наш източник от гр. Велико Търново за странна среща между висш представител на партия „Да България“ и смятан за местен мошеник и доносник от великотърновци. На 04.11 (четвъртък) ранобудни жители на старопрестолния град с погнуса разпознаха Ивайло Мирчев – зам.-председател на партия „Да България“, и Румен Янков, известен повече с прякора си „Гъза“,

на рандеву в местно заведение „Амарето“. Поради ранния час на срещата и липсата на много хора в 8 ч. сутринта, двамата събеседници видимо са разговаряли спокойно и на висок тон, но разговорът не е убягнал на нашия кореспондент на място. Основната тема е засягала поставяне на основи за взаимодействие между политическата партия и неуспялият бизнесмен „Гъза“ с цел размяна на информация и разпъване на политически чадър на закъсалия пишман бизнесмен. Точейки лиги по евентуално управление на „партиите на протеста и промяната“ след изборите на 14.11, Гъза е дал пълно съгласие да бъде основен източник на информация за хора и фирми от област Велико Търново с оглед организиране на медийни атаки и тотално дискредитиране в общественото пространство. Не е тайна близкото сътрудничество между „Да България“ и кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев, в чиито медии се лее „правилна“ пропаганда и откровени лъжи се представят за истина от последна инстанция са категорични запознати.
На 08.11 около 10 ч. в друго култово търновско заведение – „Джеронимо“, „Гъза“ на всеослушание се е само представил като основен информатор на бъдещата власт и самодоволно и детайлно е обяснил плановете за сриване на местни бизнеси, които ще реализира с бухалките на Да България. На този етап предпочитаме да не изнасяме в публичното пространство конкретни имена, за да не навредим на хора, които с честен и упорит труд дават хляб на стотици великотърновци в настоящите сложни времена.
Лицето Румен Янков-„Гъза“ има дълга история от провалени фирми и участия в нагласени обществени поръчки. За част от действията си същият е клиент на частни съдебни изпълнители, НАП и прокуратура.
Самият „Гъз“ като физическо лице е длъжник по изп. дело № 82/2008 г. на ЧСИ Миладин Петров Миладинов, изп. дела № 591/2009 г. и № 1212/2012 г. по описа на ЧСИ Виктор Георгиев Георгиев с общ размер над 200 000 лв.
Като едноличен търговец с фирма „ЕТ Маркони – Румен Янков“ с ЕИК 105517611, същият е длъжник към други физически лица и фирми по следните изпълнителни дела по описа на ЧСИ Виктор Георгиев Георгиев: № 84/2008 г.; № 100/2008 г; № 137/2008 г., № 601/2009 г.; № 388/2013 г.; № 389/2013 г.; № 152/2014 г.; № 790/2019 г. с общ размер на задълженията над 180 000 лв. В допълнение над 35 000 лв. са задълженията за неплатени данъци и осигуровки към НАП.
Фирма „Еврокомерс“ ООД с ЕИК 104512928, в която съдружник и управител е Янков, дължи над 100 000 лв. към НАП разбираме след наша проверка.
На 25.09.2020 г. ЧСИ Виктор Георгиев е подал сигнал до Районна прокуратура Велико Търново с цел провеждане на разследване дали едноличният търговец е изпаднал в неплатежоспособност и дали с бездействието си е извършил престъпление. Излишно е да споменаваме, че след повече от година няма резултат от проверката.
След тоталното му дискредитиране пред държавните органи и обществеността „Гъза“ предприема тактика да регистрира други фирми, но не на свое име, а на свързани с него лица, като избира да се представя и да действа като техен генерален пълномощник криейки се зад тях. Връзката с тези лица е очевидна и твърде лесна за установяване, тъй като те са негови роднини:
„Еврокомерс-Георгиев“ ЕООД с ЕИК 202119749 с едноличен собственик, управител и представляващ Вълко Янков Георгиев – баща на Гъза. Фирмата дължи данъци към НАП в размер над 280 000 лв. Дружеството е обявено в ликвидация още на 02.08.2013 г., но по необясними причини тя не е приключила до ден-днешен. Изпълнителни дела срещу нея – № 1086/2013 г. на ЧСИ Виктор Георгиев; № 108/2013 г. на ЧСИ Силвия Косева; № 733/2015 г. и № 705/2019 г. на ЧСИ Миладин Миладинов.

„Янтра актив“ ЕООД с ЕИК 104681230 с едноличен собственик, управител и представляващ Пенка Костадинова Георгиева – майка на „Гъза“ има впечатляващите 215 000 лв. задължения към държавата! Странното е, че съгласно публичните документи в Търговския регистър и обявения Годишен финансов отчет към 31.12.2015 г. дружеството е декларирано касова наличност в размер на 477 000 лева, за която обаче не са платени дължимите данъци. Налице са данни за избягване на установяване и плащане на данъчни задължения чрез осчетоводяване на формални счетоводни операции (скрито разпределение на печалба) и създаване на документи с невярно съдържание. Тези обстоятелства би трябвало да водят до задължителна данъчна ревизия на фирмата, която все още не е образувана. Въпреки явната злоупотреба, Окръжна прокуратура Велико Търново категорично отказва да разследва фирмата с формалното оправдания за „липса на достатъчно данни за извършено престъпление“.
„Раховец – архитектура и строителство“ ЕООД с ЕИК 104685271 с едноличен собственик Марин Петров Маринов, който е тъст на Румен Гъза. Трябва да уточним, че Марин Маринов има две дъщери – Виолета Маринова-Янкова (съпруга на Румен Янков) и Ани Маринова Петрова, която е предишният едноличен собственик на тази фирма. Мизерникът Янков най-нагло се води шофьор във фирмата, а всъщност ръководи целия мръсен бизнес. През последните години всички големи обществени поръчки в сектор строителство се печелят неизменно от удобния гъзолизец Румен. Тоталното превземане на обществения ресурс е абсолютен факт, който не може да бъде скрит, а последиците от това тепърва излизат на повърхността.
Най-наглото деяние е от миналата година, когато под съвсем невинното оправдание за подмяна на канализационни тръби в гр. Горна Оряховица всъщност се прикрива огромна далавера. Специалисти в бранша твърдят, че полаганите тръби не съответстват на необходимите – досегашните са с Ø1200, докато Гъза и компания им правят байпас с Ø800. Крайната им наглост и алчност застрашават целия град, тъй като е напълно реална опасността да бликне миризлив фекален фонтан, който да потопи населението в мизерия и болести. Лайняната бомба дотолкова наплаши живущите наоколо, а активни граждани сигнализираха за страшните миризми, които се носеха по улиците и адската смрад, която се просмукваха в жилищата и тровиха децата им, дори някои от тях вече се изнесоха на квартира възможно най-далече, а най-уплашените обявяваха апартаментите си за продан, притиснати от риска за тоталното им обезценяване.
„Раховец – архитектура и строителство“ ЕООД участва в множество консорциуми, създадени с цел още по-сериозно прикриване на скритото участие на Гъза. Някои от тях са: „Раховец Геоплан“ с БУЛСТАТ 177126685 в съдружие с „Геоплан Кънстракшън“ с ЕИК 201432883; „Раховец Енел Строй“ с БУЛСТАТ 177179150 в съдружие с „Енел строй“ ООД с ЕИК 201533149; „Раховец БКС“ с БУЛСТАТ 177375761 в съдружие с „БКС-Горна Оряховица“ АД с ЕИК 104637700.
Всичко от посоченото дотук е само малка част от миризливия айсберг на Гъза, които отравя бизнес средата в региона. През годините Румен Гъза е поддържал интересни приятелски отношения с лица, заемащи различни отговорни позиции в институции като МВР, прокуратура, политически партии, кметове и общински съветници. След спечелване на тяхното доверие същите във времето са прераснали в лични или семейни отношения, като характерното за Гъза е явното им демонстриране на публични места.
Връх на наглостта на Румен Гъза и семейството му е демонстрирането на луксозен начин на живот. Същите обитават тузарско жилище от 157 кв. м. с монтирано на терасата джакузи. Той и съпругата му управляват скъпарски автомобили. Цялото им имущество е собственост на фирмата „Раховец – архитектура и строителство“, тъй като Янков е длъжник с милионни задължения, а Янкова работи в местното ВиК срещу скромно официално възнаграждение малко над минималната работна заплата.

Докога ще позволяваме на гадни и нагли мизерници да тровят града, нас и децата ни?! Безпардонното му и агресивно поведение към хората в съчетание с явно демонстрираното чувство за безнаказаност са отдавна известни на обществеността, но посягането към хляба на обикновения човек чрез долни атаки срещу местния бизнес са капката, която прелива чашата.
Това ли е новата власт, която ще управлява умно и красиво?! Върху лайняни основи ли ще се гради новия морал, предлаган от Да България?! Въпросите са от нас, а отговорите оставяме на Вашата справедлива преценка..

Аларма дава право на отговор на засегнатите лица.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.