Шок: От 1 до 3 години затвор ще получи шеф Андре Токев, и то ефективно

0

Шеф-готвачът Андре Токев го чака ефективна присъда и глоба от 200 до 1000 лв. заради шофирането в нетрезво състояние, коментират юристи.

Полицаите от СДВР забелязали белия му мерцедес да криволичи по столичното Околовръстно по джанти и веднага го тествали, а дрегерът отчел 1,9 промила алкохол, като по-късно медицинското изследване е отчело 1,79 промила. Затова звездата от “Мастършеф” първо беше задържан за 24 часа в ареста на столичното 5-о РУ, след което от Софийската районна прокуратура го прибра за 72 часа.

Провинението идва две години след като бе хванат за същото престъпление. Тогава дрегерът отчете 1,6 промила и, признавайки се за виновен, Андре получи 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и отнемане на книжката за 4 месеца.

И тъй като по време на последния му арест в София е бил в изпитателния срок на условната си присъда, юристи коментираха, че готвачът ще получи ефективно наказание. Обвинението срещу 52-годишния кулинар е, че е карал с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 3 години затвор, както и глоба от 200 до 1000 лв., пише „Монитор“.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.