Къде изчезна наркомулето Гълъбин Боевски?

0

Щангистът и наркомуле на кокаин Гълъбин Боевски е започнал нов живот в чужбина – начисто и с намерение никога вече да не се върне в България. Това научи „Уикенд” от негови близки.

Боевски от около година е със семейството си в Испания. Там той се е събрал с жена си, с която се бе разделил, и с децата си. Противно на слуховете, че е фалирал, посраменият олимпийски шампион по вдигане на тежести всъщност бил в брилянтно финансово състояние. През изминалите години от спортната си кариера, трафика на кокаин и ВИП проституция той успял да спести сума, равняваща се на около 5 милиона лева – напълно достатъчна за новия му живот. Боевски обаче нямал намерение да пилее парите си в Испания и се е хванал на работа като треньор в спортен клуб по щанги.


Гълъбин Боевски, бе осъден през 2012 г. от бразилски съд на 9 години и 4 месеца затвор. На 23 октомври следващата година обаче той изненадващо се прибра в България като свободен гражданин. Това стана след решение на Върховния федерален съд на Бразилия. Тамошните закони позволявали на лица, осъдени за наркотрафик присъдите им да бъдат нулирани, ако те дадат информация за мафиоти над тях и на база тези показания има реални арести. Освен, че има официална доживотна забрана да стъпва в южноамериканската държава, бившият щангист има и издадена смъртна присъда от бразилската наркомафия. Причината е, че заради негови показания са били арестувани трима гангстери в Сао Паолу, както и е била разбита схема за производство на тайници, в които да се скрива кокаин.


Една от причините Боевски да е избере Испания я за нова родина била, че имал много контакти там, включително и с лица от престъпните среди. Именно в Испания трябваше да кацне самолета му от Бразилия, ако не беше хванат с кокаина на летището в Сао Паолу преди 11 години.


През 2006 г. Боевски стана собственик в сянка на стриптийз бара в „Шератон”, чрез фирма бушон,  след като го купува от сегашния политик Слави Бинев. Тогава заведението се казваше „Ейнджълс”.През 2009 г. щангистът престава да се крие зад поставени лица и официално поема бардака чрез дружеството „Скандал ВИП”, регистрирано същата година. Там Боевски бе съдружник с 50% от капитала заедно с 34-годишната тогава Ива Иванова, а бар „Ейнджълс”  е преименуван на „Скандал”.
Клубът за проституция бе разбит при акция на ГДБОП на 31 януари 2013 г. след близо 3-годишна разработка на антимафиотите. Тогава бяха арестуваха 5 човека – Валери Попов, Цветан Тиманов, Стефан Марев, Георги Андреев и Гергана Лазарова.  Стана ясно, че момичетата във вертепа обслужвали основно чужденци за по 800 евро на вечер. Клубът в „Шератон” се радвал на гигантски печалби, поради което срещу задържаните бяха започнати и данъчни проверки за укрити доходи.


Момичетата били представяни като масажистки, тъй като към клуба имало и масажно студио с джакузи. Проститутките разказали на полицаите, че освен секс услугите, предлагали на клиентите си е кокаин. Белият прах вървял между 120 и 140 лв. на грам. Според жриците наркотикът се осигурявал от Валери Попов, днес солиден бизнесмен с куп бутици на „Съборна” и в моловете, а той го взимал от дилър на Гълъбин Боевски. Месечните приходи от престъпната дейност на групата били около 200 000 евро общо от продажба на секс и кокаин.  
В рамките на досъдебното производството беше доказано, че за 3 години бардака „Скандал” е направил около 10 милиона лева оборот. Към днешна дата по случая няма нито един осъден…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.