Румъния пуска офицери под прикритие по следите на Брендо

0

 Румънските служби са пуснали офицери под прикритие, за да вкарат Брендо в затвора, писа „Галерия“.

Брендо беше уличен от службите за случаи от 2011 година. Десет години по-късно съседната й Украйна арестува беглеца от правосъдието на три държави, където трябва да лежи общо 36 години в затвора. Съдът там го освободи, защото има украински паспорт, а граждани на Украйна не се екстрадират по молба на чужди държави според Конституцията.

 Офицери Под прикритие от Румъния са работили и по доказване на престъплението на Брендо, за което беше осъден там. Тогава тайни ченгета са били внедрени в определени среди в Колумбия, Италия, Швейцария и България. Според публикация на Кристиан Сабаг  Брендо контролира състояние от 3 милиарда евро. Той публикува снимка, на която Евелин Банев влиза във фоайе на хотел, но не става ясно дали е нова или от времето когато е бил в  Румъния.

След залавянето на Брендо на 6 септември в Киев, Румъния беше първата държава, която изпрати документи, за да им бъде предаден Кокаиновия крал.

След тях и България изпрати молба, но съдът в Украйна е заседавал по искане на Румъния. Там е първата окончателна присъда за Брендо, а после дойдоха тези от Италия и България.

Съдбата на Евелин Банев в Украйна продължава да е обвита в мистерия след освобождаването му от ареста по искане за екстрадация. Липсва информация в сайтове на съдилищата и за другите двама мъже, които бяха задържани заедно с него- молдовец и румънец, които са обитавали къща под наем заедно с Брендо. Там беше намерена и оранжерия с марихуана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.