Автокрадец №1 Яро стана дилър на дрога в затвора

0

Прочутият столичен автокрадец Ярослав Димитров – Яро, минаващ за един от най-дръзките и ловки джамбази в страната, се преквалифицира в дилър на дрога за пандизчии, докато излежава присъдата си във Враначския затвор. Преди седмица 36-годишния апаш бе заловен с огромно количество кокаин, амфетамин и чай за пушене след изненадващ обиск на килията му в затвора във Враца.

При обиска в килията на Яро надзирателите са открили и мобилен телефон, както и други забранени вещи, след което веднага са повикали полицаи от районното управление във Враца. Пристигналите дознатели са описвали до 1,30 часа след полунощ наркотиците на автокрадеца, но не са успели да изтръгнат от него самопризнания.
Яро даже обвинил надзирателите, че

умишлено са му подхвърлили дрогата,

за да увеличат наказанието му. Авоапашът е в затвора от 2018 г. и трябва да лежи още 5 години на топло за серия похитени возила.
Според затворници, излежаващи присъдите си във Враца, от няколко месеца Яро дистрибутира кокаин, амфетамин и екстази в пандиза под благосклонния поглед на заместник-началникът Румен Вачев. Пандизчии твърдят, че за Яро работят няколко лишени от свобода роми, в чиито килии също са открити наркотици. Преди около месец в килията на Яро за първи път били открити няколко грама кокаин и 40 хапчета екстази, но тогава случаят бил потулен от Румен Вачев.
Засега разследването все още не е установило по какъв начин Яро се снабдява с наркотици в промишлени количества зад решетките. Подозренията са, че дрогата влиза при доставката на хранителни продукни в затвора във Враца, а след това един от пандизчиите, изпълняващ длъжността „помощник домакин“ разпределя наркотиците.
„Седмично организацията на Яро продава по над 100 грама амфетамин и около 30 грама кокаин в затвора. Всичко това се случва с подкрепата на затворническата администрация“, категорични са лишени от свобода. Те са на мнение, че Яро е изместил от

наркобизнеса зад решетките

ромския бандит Кольо Ястреба. Самият Ярослав Димитров също се дрогирал ежедневно с наркотиците, които влизат нелегално в затвора във Враца.
Името на Ярослав Димитров стана публично известно през 2015 г., когато апашът бе заснет от охранителни камери да краде два луксозни автомобила от подземен гараж в София за по-малко от 10 минути. След като кадрите бяха излъчени по телевизията, лично премиера Бойко Борисов се възмути как е възможно рецидивист с кирометрично досие да е на свобода. Впоследствие се оказа, че Яро е бил залавян 7 пъти с крадени коли, включително и от полицията в Словакия. Апашът обаче винаги излизал на свобода, сключвайки споразумение с прокуратурата.
Ярослав Димитров – Яро бе тикнат в затвора едва през 2019 г., след като бе заловен край Благоевград при рутинна проверка от пътен патрул. Тогава стана известно, че апашът се е укривал повече от година от правосъдието, след като влязла в сила присъда за противозаконно отнемане на автомобил. Преди да бъде закопчан и натикан в затвора, Яро се бе изплъзнал от полицейска хайка, блъскайки с автомобила си опитал се да му препречи пътя криминалист.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.